Posle sjajnog rezultata na Olimpijskim igrama: Uroš Stevanović ostaje selektor vaterpolo reprezentacije Srbije 1Foto: Pedja Milosavljević/ STARSPORT

Ono što je dobro ne treba menjati.

Selektor vaterpolo reprezentacije Uroš Stevanović ostaće na klupi Srbije do kraja narednog olimpijskog ciklusa, preciznije do završetka Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je prezadovoljan postignutim dogovorom.

– Stevanović je prvi ugovor sa savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje – rekao je Jelenić za sajt VSS.

Uroš Stevanović je bio jasan.

– Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje – konstatovao je novi-stari selektor, inače i trener Radničkog iz Kragujevca.

Stevanović je preuzeo reprezentaciju u oktobru 2022. godine posle ostavke selektora Dejana Savića. Na prvom velikom takmičenju, Svetskom prvenstvu u Fukuoki, reprezentacija je osvojila četvrto mesto. U ovoj godini, na prvenstvu Evrope u Zagrebu Srbija je bila sedma, na Svetskom prvenstvu u Dohi šesta, dok je u Parizu postignut sjajan rezultat i osvojena zlatna medalja na Olimpijskim igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari