Porodicama čiji su stanovi izgoreli u požaru koji je 24. decembra progutao stambenu zgradu u Ulici Jug Bogdanovoj broj devet, dobiće za početak jednokratnu novčanu pomoć.

Prema najavi gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, koji je posetio porodice, ovu odluku će narednih dana Gradsko veće realizovati, dok će tokom januara biti pronađeno rešenje za smeštaj porodica koje su ostale bez krova nad glavom i kompletnog nameštaja u stanovima. Inače, ova zgrada građena je pre više od četiri decenije po montažnom principu, sa pregradnim zidovima od gips-kartonskih ploča i spoljnim zidovima od azbesta.

Gradonačelnik je obećao da će zgradu sa uništenim stanovima redovno obilaziti komunalna policija i radnici PU jer su se već pojavili lopovi koji su počeli da kradu i ono malo preostalih stvari na zgarištu.

– Grad će doneti odluku o jednokratnoj pomoći jer u ovoj zgradi više ništa nije za upotrebu. Drugi zadatak je da trajno rešimo problem stanovanja ovih ljudi i mislim da ćemo tokom januara uspeti da nađemo rešenje. Sve što budemo radili, uradićemo u saradnji sa ovim ljudima i njihovim kućnim savetom. Najvažnije je da što pre dobiju krov nad glavom – rekao je gradonačelnik Nedimović.

Jedan od vlasnika stanova Milan Radović, priča da je vatra potpuno uništila dva, a od plamena, dima i gašenja požara, oštećeno je još nekoliko stanova tako da je zgrada neupotrebljiva. On kaže da se privremeno sklonio sa ženom kod kćerke koja ima dvoje dece.

– Nama sada i lepa reč mnogo znači. Verujem da će gradonačelnik ispuniti obećanje. Ja mogu biti gost kod moje kćerke dva, tri meseca, a šta posle. Kuda da odem – pita se Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari