Jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz Aleksandar Vavić (26) ponovo je negirao pred Prvim osnovnim sudom da je nožem u januaru 2005. na Karaburmi ranio Stefana Gajića. Iznoseći odbranu, Vavić je ustvrdio da je bio napadnut. „Nisam kriv, napali su me motkama i ciglama neki pijani i drogirani momci kojima sam se javio na Karaburmi i pitao ih što žvrljaju grafit Zvezde.

Bilo ih je mnogo i pobegao sam. Ne znam ko je i kako povredio Stefana Gajića. Bio sam simpatizer Zvezde tada, a 2010. sam počeo da navijam za Partizan. Pre Partizana sam navijao za reprezentaciju“, rekao je Vavić.

Svedok Miloš Matić koji je priveden iz pritvora, kako bi dao iskaz, naveo je da o događaju ne zna ništa, jer se neposredno pre toga razdvojio od Gajića i Milana Rankića i otišao svojim putem. Matić je potvrdio da je bio pozvan u policiju na prepoznavanje i da mu je policija tada rekla „koji broj da pokaže“ (na Vavića) i da je potpisao zapisnik. Matić je rekao da Vavića ne poznaje, ali da ga je viđao na utakmicama, na južnim tribinama, posle 2010. kada je izašao iz zatvora. Sledeće suđenje zakazano je za 18. mart, a sud je naložio privođenje Gajića i Rankića, pošto se juče nisu odazvali pozivu za svedočenje.

Vaviću se za ovo krivično delo sudi ponovo pošto je Apelacioni sud ukinuo prethodnu presudu 2012. na godinu dana zatvora. On je u fokusu interesovanja javnosti ne samo zbog pripadnosti jednoj od navijačkih grupa, čiju je zabranu republički javni tužilac tražio pred Ustavnim sudom, već i zato što se našao na fotografiji snimljenoj tokom izbornog slavlja u sedištu SPS, u maju prošle godine. Nekoliko meseci pre toga, ranjen je u sačekuši blizu Tašmajdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari