Austrijska firma „Alpina“ počela je radove na izgradnji regionalne sanitarne deponije na lokaciji „Muntina padina“ kraj Pirota – izjavio je pomoćnik predsednika opštine Pirot za infrastrukturu mr Milorad Spasić.

Spasić je naveo da je „Alpina“ ispunila sve uslove iz Ugovora o izgradnji prve faze regionalne sanitarne deponije za odlaganje čvrstog komunalnog otpada i dostavila svu dokumentaciju.

– Za izgadnju prve faze deponije potrebno je 5,4 miliona evra, a Evropska agencija za rekonstrukciju je za ovu fazu odobrila 3,3 miliona evra. Rok za završetak radova je 16 meseci i definisan je tenderskom dokumentacijom. Ukupna vrednost projekta izgradnje regionalne deponije s radnim vekom od 30 godina je više od 11 miliona evra. Fond za zaštitu životne sredine odobrio je 1,4 miliona evra, iz Nacionalnog investicionog plana obezbeđeno je 520.000 evra, a doprinos opštine Pirot je 300.000 evra – rekao je Spasić.

Rečje o veoma važnom komunalnom objektu koji će koristiti sve četiri opštine Pirotskog okruga – Pirot, Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari