Beograd je danas bio prvi na svetu po zagađenosti vazduha

Ljubičasti alarm se upalio

Ostavite komentar


  1. Na Mostaru, prema AirVisual – 753! Iskreno, tesko mi je da poverujem, ali tako je.

      1. Na Mostaru, u pitanju je deo grada Beograda, a ne Mostar, grad u Hercegovini.

  2. Beograđani su toliko vredni da im standard raste i noću! Posebno petkom! Pa u subotu pre podne je naj….u svetu. Zna sveta srbna matera pravoslavna koga odlikuje, a ja znam koliko mi je dobro i kako dišem.

  3. Nezapamcen uspeh ove Vlade: Ako je do sada bila na vrhu liste ‘prodavajuci maglu’ narodu u metaforickom smislu, sada to uspeva i u bukvalnom smislu.

    1. Pa ne moze cist vazduh i 500 eura plata,moramo se neceg odreci.Sta mislite kako ce biti 2025?

  4. Mozda smo prvi po zagadjenosti u Evropi, ali smo zadnji po prosecnoj plati radnika. Bice bolje za godinu dve.

  5. Sve je to ne planirani „uspeh“ prodavaca magle.
    Prodavci se menjaju ali „roba“ im je ista!
    I tako decenijama u ovoj balkanskoj nedođiji.

    1. Ako je Balkan nedođija,zašto već vekovima svaki idiot kome padne na pamet da osvaja svet,nekako bi najpre da osvoji Balkan??? Balkan je centar,Vinča je bila New York starog sveta,sad zaslugom komunističkih zločinaca i njihovih naslednika je deponija…itd!!!!

    2. Ovi prodavci su bolji. Njihova magla je gušća, ali i skuplja. Kvalitet, šta ćeš

  6. Da je Beograd danas bio prvi na svetu po zagađenosti vazduha, jedino ako se računaju glavni gradovi. Najzagađeniji grad na svetu bio je Bor, čiji je spasilac, na veliku žalost borana i boranki, Spaskovski koji je više oblačio, a manje vedrio nad Borom. On je utrošio investicionog novca uz zdušnu podršku mentora iz vlasti Srbije, a rekonstruisana topionica, a ne nova, kako Spaskovski laže, sada je vazduh, umesto boljeg kvaliteta od onog iz 1903. godine, gori no pre rekonstrukcije. Svaka mu čast kada je uspeo da ubedi i potkupi Dinkića, Tadića i ΛV, lažima, hvalospevnim pričama, a možda i još nečim. Ekonomska moć Bora je opala učešćem Spaskovskog sa svojim mentorima. Umesto da bude u samici on još uvek se šepuri kao heroj Bora. Da li je to tako pitajte borane.

  7. E, moji veliki novinari. Pa umemo i mi sami da pročitamo podatak sa aplikacije i da vidimo da se gušimo od zagađenja. Gde je ključno pitanje, šta zagađuje?? Smederevo, Obrenovac TENT, toplane, kotlovi, dizelaši, šta?

  8. Nekako bih voleo da neko od tih prokletih direktora bejvecih zagadjovaca, onda odgovorni iz vlasti pa sve na celu sa Prvorodjenim dobiju “senku” na snimku pluca i da im se onda saopsti da je to najverovatnije zbog zagadjenja. Dzaba im onda svi milioni koje su strpali na privatne racune da trose i uzivaju kad jednog dana sidju sa vlasti.

  9. Za to vreme u Moskvi 5mkm PM2.5…sa 15 miliona stanovnika…sa 5 miliona putničkih vozila.
    Ko je ono od naših političara pričao da su automobili glavni zagadjivači?

  10. Pa koliko vas ima u tom Beogradu, ne mozete da se organizujete i izokrenete grad naglavacke. Ocekujete nas iz unutrasnjosti da se borimo za vas? Ako niste sposobni a toliko vas ima, onda bre, disite sta vam nude.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.