Važno je da svi vide koliko su sposobni i spremni naši timovi: Dačić dočekao u Loznici Specijalistički tim za spasavanje koji je bio u BiH 1Foto: MUP

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, dočekao je večeras u Loznici Specijalistički tim za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a koji je bio upućen u Bosnu i Hercegovinu radi pružanja međunarodne humanitarne pomoći, nakon katastrofalnih bujičnih poplava i klizišta u ovoj zemlji.

„Mi smo odmah nakon teške nesreće koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu kojoj je naneta velika šteta i veliki broj ljudi je stradao, predsednik (Aleksandar) Vučić je ponudio svaku pomoć Srbije i na osnovu toga kada je Bosna i Hercegovina zvanično izrazila takav zahtev mi smo u roku od nekoliko sati, mislim na Sektor za vanredne situacije i vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“, koje je sastavi deo našeg Republičkog Štaba za vanredne situacije, uputili pomoć Bosni i Hercegovini“, navodi se u saopštenju MUP.

Dačić je ukazao da su svi bili svesni da u tim trenucima, s obzirom na vreme koje je prošlo od trenutka nesreće, da će srpski spasilački timovi više biti angažovani na uklanjanju svih posledica ove prirodne katastrofe.

„Tako da je 36 naših pripadnika sa 12 vozila i dve mašine, dva bagera javnog preduzeća ‘Srbijavod’ otišlo u Bosnu i Hercegovinu i bili su deo tog međunarodnog tima i čini mi se da je upravo naš tim najduže ostao tamo“, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da su predstavnici BiH veoma zahvalni na pomoći koju su srpski spasilački timovi pružili, kao i na solidarnosti koju su tamo iskazali.

„Ali ono što je važno to je da svi mogu da vide koliko su sposobni i spremni naši timovi da se bave ovim teškim poslom – i Sektor za vanredne situacije i svi drugi pripadnici MUP-a, da brzo reaguju u trenucima kada je to neophodno“, rekao je Dačić.

Dačić je poručio pripadnicima specijalističkih timova da bi voleo da se oni što ređe angažuju, odnosno da ne bude tako strašnih povoda za njihovo angažovanje, ali da su ponovo pokazali da ukoliko se nešto ipak desi građani Srbije mogu da budu mirni i uvereni da će im pomoć biti pružena na vrhunskom nivou od strane naših državnih organa.

„Svi su se vratili živi i zdravi. Želim još jednom da se zahvalim svima, pokazali su još jednom kakvi su heroji“, zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari