VBA uvek spremna 1Foto: Ministarstvo odbrane

Svečanim prijemom u zgradi Starog Generalštaba večeras je obeležen Dan Vojnobezbednosne agencije.

Svečanosti u Velikoj ratnoj sali prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, izaslanik predsednika Republike Milorad Simić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković, državni i vojni zvaničnici, predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, verskih zajednica, diplomatskog kora, kao i gosti iz kulturnog i javnog života.

– Na prvom mestu u našem fokusu je bezbednost Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, drugih državnih organa i institucija kao i zaštita bezbednosti svih građana naše zemlje, izjavio je direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković  

U znak zahvalnosti zbog uspešne saradnje, pojedincima i organizacijama Cvetković je dodelio plakete.

– Uveravam vas da je Vojnobezbednosna agencija u svakom trenutku spremna, kadrovski i tehnički osposobljena da adekvatno i pravovremeno odgovori na bezbednosne izazove, rizike i pretnje – naglasio je Cvetković. 

Dan VBA obeležava se 12. novembra u znak sećanja na1839. godinu kada je prvi put donet vojni zakon Kneževine Srbije u kome se pominju dela i sankcije za izdaju, špijunažu, pobunu i druge oblike ugrožavanja bezbednosti Vojske i države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari