Već 1. septembra virus u jednoj školi

Ostavite komentar


    1. Ih, u jednoj skoli. Da su u svakoj skoli barem izmerili deci temperaturu, videli bi koliko je virus prisutan. I to bi onda bio debakl prvog skolskog dana, a ne spektakularni povratak u skolske klupe.

  1. Zarazeno dete ili pozitivno na testu? Razlika je ogromna! Ja sam na dva testa bio pozitivan a na testu krvi nemam anti tela. Toliko o tacnosti testova!

  2. A čime se bavi otac tog deteta i zašto se insistira da je baš samo majka poslala to dete u školu? Verovatno će otac da mu kuva supice i briše nos kad se razboli pošto to očevi tradicionalno u Srbiji rade.

  3. Klinac mi posao u skolu, 4×30 min, nosi masku, sedi sam u klupi..
    Vracamo se iz parka veceras, 21:30, kafic na vracaru, ziva svirka, socijalna distanca 5 cm, no masks, no style
    I o cemu mi sada ovde da pricamo??

    1. Pričamo o idiotizmu – generalno. Idiotizmu da će „nebo pasti na zemlju“ ako propadne jedna školska godina (od osnovne do fakultetske), idiotizmu da je u martu i aprilu moglo online a sada „ne može“ o idiotizmu načina razmišljanja roditelja „neće valjda tako da izgleda polazak i boravak u školi“ kao što je izgledao 1.septembra ( i biće sve gore) i ostavio trajne psihičke traume na decu najmlađeg uzrasta i naravno pričamo o idiotizmu trpljenja i tolerisanja nalogodavaca totalno oprečnih (neko će reći šizofrenih) mera od kada je ovo što je došlo došlo do Srbije februara ove godine pa ste se lično po pitanju kafića na Vračaru uverili u „plodove“ takvih mera. Eto o čemu pričamo ali da li će napokon većina shvatiti da o tome pričamo i da to treba pod hitno – sada već na bilo koji način raščistiti?! Molim da se objavi komentar u svrhu pokretanja otpora zlu kakvo nas je bukvalno preplavilo i kakvo neće utihnuti samo od sebe!

  4. Nedostaje podatak o tome zasto je dete uopste bilo testirano. Zbog simptoma, zato sto je kontakt nekog od zarazenih ili iz roditeljske predostroznosti? Ko zna koliko dece ima zarazeno, to i ne znaju, a nalaze se u skoli? Zato mi prijava roditelja Centru za socijalni rad izgleda besmisleno i preterano. I zasto se u tekstu insistira na tome da je uglavnom krivica majke sto je dete poslato u skolu. Gde je tu oceva odgovornost?

    1. S obzirom da se kroz ceo tekst pominje majka, možda majka ima starateljstvo pa se otac i ne pita, što se nažalost često dešava. Čak i da se otac protivi, majka uradi onako kako ona hoće.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.