Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Trstenik (na slici) izglasan je budžet za 2014. godinu. Budžet je usvojen glasovima 32 od ukupno 44 odbornika. Ukupan iznos budžeta za narednu godinu iznosiće jednu milijardu i 70 miliona dinara.

Obrazlažući budžet, predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić je rekao da je za poljoprivredu izdvojeno 40 miliona dinara, što je za 35 odsto više nego za prethodnu godinu i da su i naredne godine planirani programi za poljoprivrednike.

Aleksić je naglasio da je budžet za 2014. godinu polurazvojan: „Uspeli smo da smanjimo za više od 15 miliona dinara kreditna zaduženja koja smo nasledili iz prethodnog perioda. Ove godine ćemo takođe smanjiti kreditna zaduženja, ali ćemo paralelno sa time ulagati u infrastrukturne projekte. Planirali smo početak izgradnje fudbalskog stadiona, uvođenje video-nadzora, nastavak radova na akva-parku, izvorištu pijaće vode, dalje radove na sistemu grejanja u Trsteniku. Dakle, sve ono što su nam prioriteti u opštini.“

„Važno je da napomenem da smo i u narednoj godini zadržali pomoć nezaposlenim porodiljama u iznosu od deset hiljada dinara na mesečnom nivou. Budžet planira i finansijska izdvajanja za škole, i to za svaku školu posebno, tako da će škole unapred znati sa koliko novca raspolažu“, dodao je Aleksić.

Opozicija nije podržala predlog budžeta. Odbornička grupa Demokratske stranke istakla je da smatra da projekat izgradnje akva-parka nije prioritet za opštinu, dok je odbornička grupa Srpskog pokreta obnove predložila smanjenje budžetske rezerve i veća izdvajanja za političke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari