Večeras protest u Pirotu zbog najave otvaranja rudnika litijuma

Ostavite komentar


  1. Oni koji su za poštovanje ljudskih prava i sloboda, iskraćuju drugima jedno od osnovnih prava građana: pravo na slobodu kretanja i to tako što se ispruže negde na pruzi ili blokiraju neku saobraćajnicu. Gospodo, ako ćete da protestujete idite na Adu Huju, Veliko Ratno Ostrvo ili Deliblatsku peščaru ili bilo koje mesto na kome nećete meni ili bilo kome drugom koga ti protesti ne interesuju uskratiti pravo na slobodu kretanja. Zamislite da ja skupim nekih pedesetak ljudi i blokiram vam izlaz sa parkinga na saobraćajnicu, a vama se žuri da završite neki posao. Normalno da bi zvali policiju i da bi policija došla, privela kolovođe a ostale razjurila. Onda bi hvalili policiju, ali kada vi blokirate i policija intreveniše, onda je policija loša i sprovodi represiju.

  2. Iz Springer Nature grupe koja objavljuje „Scinetific Reports“ , naveli su za Vreme da je rad prošao recenziju drugih naučnika pre nego što je objavljen.
    Glavnom naučniku kompanije Rio Tinto dr Najdžel Stjuard  koji je uputio zahtev za povlačenje objavljenog rada odgovorili su:
    „Objavljeni naučni podaci „Scinetific Reports“ izloženi su na 2.000 strana materijala, rad prošao recenziju drugih naučnika pre nego što je objavljen, dok rad „Uticaj istraživačkih aktivnosti potencijalnog rudnika litijuma na životnu sredinu u zapadnoj Srbiji“ izlaže stavove autora dr Nejdžela Stjuarta na devet strana teksta bez prethodnih istraživačkih radova, čiji su potpisnici profesor Mašinskog fakulteta i  Aleksandar Jovović ,  redovni profesori Rudarsko geološkog fakulteta i
    rukovodilac izrade studije o proceni uticaja podzemnog rudnika na životnu sredinu Nikola Lilić.

  3. Botovi mi daju snagu da idemo do kraja…ajde Piroćanci uz Vas smo!!! NEMA KOPANJA

  4. Po prvi put u novoj istoriji, Srbija je oko nečega ujedinjena. Prvo, ne postoji ekološko rudarenje. Nema rudnika koji nije oštetio ili trajno uništio okolinu. „Zelena agenda“ je sada slabo maskirani neokolonijalizam. Umesto da se ulaže u bolju infrastrukturu kao što je javni prevoz i bolji putevi, uništava se životna sredina, pijaća voda i prirodna staništa da ni elon mask mogao da proizvodi svoje samozapaljive kamione. Radi se o pukoj korporativnoj pohlepi i neokolonijalnim ambicijama.

  5. Pa ništa, sad će AV da ti pošalje leteći taksi i ti ćeš da preletiš do posla.

Ostavite komentar


Društvo

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu 8

VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu

Više javno tužilaštvo (VJT) Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. Š. (33) zbog sumnje da je 17. februara 2024. godine ubio M.Š. u čemu mu je s umišljanjem pomogao B. S. (34).

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.