Ljiljana Banjanin Vukić predstavila se u utorak kostolačkim ljubiteljima poezije zbirkom pesama „ Uspinjanje mesečevim zrakom“ i zbirkom priča „ Večernji za Beograd“. O njenom književnom, kulturološkom i prosvetnom radu u Srbiji i u Nemačkoj govorili su gosti Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije i pesnik Ana Dudaš iz Malog Crnića. Uz podršku Gradske opštine Kostolac ovo književno veče organizovao je Klub ljubitelja knjige „Majdan“.


Književnik Radomir Andrić je uz svoja secanja na nekadašnje dolaske u Kostolac nadahnuto kazivao svoje najranije stihove, kao i stihove iz tek objavljenih knjiga. U muzičkom delu večeri učestvovale su Marina Stević, vokalni solista i Maja Mitić, korepetitor, dok je Veroslava Malešević kazivala stihove iz zbirke „ Uspinjanje mesečevim zrakom“.

-Posebno smo počastvovani što nam je gost ovog puta bio uvaženi i veoma poštovani pesnik Radomir Andrić. Nadam se da ćemo i tokom narednih poetskih susreta i druženja predstaviti i druge saradnike našeg časopisa „ Majdan“, naravno, uz podršku Gradske opštine, a na radost onih koju lepotu svog življenja nalaze u čitanju, pisanju i negovanju ljubavi prema knjizi.Time ćemo samo dopuniti kulturni život našeg grada, kaže Slavica Pejović, predsednik KLJK „ Majdan“ i urednik istoimenog časopisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari