Većina građana veruje da Siniša Mali neće biti smenjen

Rezultati ankete

Ostavite komentar


  1. Nisam politicki opredeljen,smatram sebe suvise iskrenim da bih se mesao u politiku,ali to nije tema ,posto nisam ni pravnik ,da li postoji neko ko moze da mi objasni da li je ovo oko ovog Malog ,sto bi rekli ljudi ,krimogena aktivnost ? Jedno je da meni ,za posao kojim se bavim, ne treba fakultet ,a sasvim drugo je ako ja „nabavim“ diplomu ,pa je prikazem kao da je imam ,kao svoju… to je , bre ,nezakonito ,valjda ??!

    1. Siniša Mali je uradio doktorat u vreme kada nije bilo potrebno navoditi autora citiranih delova. Kada bi on sad uzeo doktorate komisije softver bi pokazao da su plagijat jer ni oni nisu obeležavali citirane delove. Siniša Mali nije završio neki Š fakultet nego ekonomski na BU i bio je odličan student. Njegov doktorat nije plagijat. Nisam SNS i ne branim Malog iz tih razloga al mi je muka od ove priče. Vučić ima milion grešaka i loših saradnika, tu ga opužuhte a ne za ono zašta niste u pravu. Samo njemu idete na ruku sa ovim besmisleni optužbama.

      1. Veću količinu gluposti i neistina skoro nisam čuo. Od kada postoje naučni radovi OBAVEZNO je prilikom citiranja navoditi izvore. I da, kradja intelektualne svojine je kriminal za celu Vaseljenu osim za vas botove i Vaše idole iz SNS-a. Sram Vas bilo.

        1. Neukost je mana, ne vrlina. Svi razlozi zbog kojih ovo nije doktorat su prisutni od kad se doktorati pišu. Isto je i sa Nebojšom dr. Stefanovićem. Isto je sa celom ekipom Mega trend diplomaca. Inače nije krivično delo, nego neakademsko ponašanje. U prevodu, velika sramota. Ali Mega trend radi od 90-ih, i svi znaju da nema blage veze sa obrazovanjem, ali ipak je tu. A to je još veća sramota. 2006-e je bilo 200 doktorata, 2016-e 2000. Jel ti to govori nešto?

          1. Povreda autorskih prava je krivično delo. Od države do države zavisi koliko se strogo kažnjava. Autori tekstova koje je Mali citirao bez navoda imaju pravo da pokrenu postupak. Znači lopovluk kao i svaki drugi. Univerzitet utvrđuje neakademsko ponašanje ali nema ingirencije da sprovodi pravni postupak. To već zavisi od autora koji su oštećeni. U ovom slučaju, ne verujem da će se neko zamlaćivati Sinišom tako da se tu verovatno izvukao.

      2. Kazete da je Mali uradio doktorat u vreme kad nije bilo obavezno navodjenje autora citiranih delova. Jos kad sam isla u srednju skolu, a to je bilo bas davno, profesori su nam izricito skretali paznju na to da se citati navode i nacini na koje se navode. To je vazilo za seminarske i maturske radove, a da ne vazi za doktorske disertacije. Dajte, molim Vas!!!

      3. U poslednjih 30 godina je neophodno da za bilo koji preuzeti tekst ili deo teksta navedete referencu. Ako ste je preneli bukvalno onda i znaci navoda a ako je slobodni preveod bez njih ali referenca obavezno. Koliko mi se cini Mali nine domtorirao pre 30 godina. Zato nemojte da iznosite neistine

      4. Da li si ostao živ posle gluposti koju si objavio? Referenciranjeje prva stvar bez koje ne može. U to vreme jedino još nije obavezno korišten softver za plagijarizam, pa nisu morali da primete, mada se iz objavljenog to vidi iz aviona. Onaj koji mu je to pisao bio je toliko glup i bahat da je ostavio pamuk kao proizvod oko kojeg je napisan rad, iako se pamuk ne uzgaja u Srbiji. Zbogom pameti!

  2. Bice.
    Kada mu istekne mandat.
    Isto tako je bio „smenjen“ i sa mesta gradonacelnika kada je protivzakonito „ocistio“ teren za gradnju rugla Beograda u Savskom amfiteatru.

  3. Hajde da se lažemo. Urednik ovog portala i dalje nastavlja da manipuliše sa osećanjima gradjana, umesto da se bavi novinarskim istraživanjima. Nametati temu, da plagijator ima šanse da ostane u politici i tu svoju umešnost i dalje sprovodi, radi ličnih i partijskih interesa, nije ništa drugo nego nastavak propagande vladajuće većine. Mali i slični njemu treba da budu sklonjeni sa pozicija kojima su dobili kao ratni plen. Vreme je da gradjani Srbije shvate da smo 1989.godine prevareni i da ta prevara traje dan danas. Sve partije i pokreti i njihovi lideri su nastali u kabinetu CK SKSrbije, dobili su imovinu SKS, SSRN, BORACA, OMLADINE, FONDOVA. Cilj i je bio i ostao da društvena imovima predaje u njihove ruke, što je i uradjeno kroz banditsku privatizaciju i kupovinu dugova Srbije na berzama. Ovaj list treba da se bavi time i razotkrije sve činjenice ove prevare koju je tzv. opozicija kuvala, pre svega kroz“ akcije“, poput 9.marta, ratova, šetnji, 5.oktobra, izborima. Uloga Draškovića, Šešelja, Mićunović i ostalih prvoboraca iz devedesetih je očigledna. Demokratizacija je nemoguća bez otklanjanja ovih uzroka, a to je moguće uraditi kroz formiranje, prelazne vlade, vlade eksperata i uključenja velikih sila radi transparentnosti.. Ovako, ućićemo u četvrtu deceniju obmana, iluzija i propadanja.

  4. Zašto bi morao da bude smenjen? Iskreno ja ga ne bi smenio, jer ima On i nekih kvaliteta koje je stekao pre doktorata. Poništavanje njegovog doktorata je druga stvar, neka napiše novu disertaciju, sada ne bi promašio sa ovim iskustvom. Što se tiče ti naših doktorata 90% su bez značaja za naučno primenjivanje u Zemlji Srbiji, i bez tih doktorata bi bili isti kao i danas, mislim na celu Srbiju. Umesto tih doktorata, na koje mislim, vredniji su naučni izumi koji realno uzdižu radni i životni standard. Danas bi trebao da bude sitnije sito za ovakve teme, a ne ovako krupno rešeno.

    1. Ti stvarno ozbiljno pitaš zašto bi trebalo da bude smenjen?!!! Stvarno ne razumeš, ili se botovski praviš blesav?
      Pa, na primer, zato što je lagao da je autor svog „doktorata“.
      Da li je tebi prihvatljivo da jedan dokazani lažov bude ministar finanisija, tj. da drži ključeve od državne kase?
      Ako tebi jeste, meni nije, nikako! A znaš zašto? Jer mislim da ako je lagao za doktorat, ko zna za šta će me sutra slagati u vezi s državnom kasom. Baš me briga za njegov doktorat (ili „doktorat“) ali za državnu kasu me itekako briga jer u njoj je i MOJ novac! I tvoj, naravno, ako me razumeš…
      Ja čvrsto verujem i životno iskustvo mi pokazuje jednom lažov, uvek lažov. Zato neću lažova ni na jednom državnom poslu!
      To da neko plagira doktorat nije ništa novo, niti uža srpska specijalnost. Ali za razliku od Srbije, kad u normalnoj zemlji politčara uhvate u debeloj laži, za njega je kraj karijere na državnim poslovima, iz razloga koje sam naveo za Malog. Ko hoće da ga zaposli u svojoj privatnoj firmi, slobodno, ali za njega je kraj pristupu državnom novcu.
      Ako takve stvari ne razumemo, onda ćemo padati na idiotske fore da je Mali takav svetski lumen i stručnjak da mu se može ‘ladno oprostiti što je prepisivao. I ići će nam ovako kako nam sada ide, kilavo i traljavo…

    2. On ne da ne treba da bude smenjen, već bi morao sam momentalno da odstupi sa mesta ministra i da se doživotno povuče iz politike, da ima moral. E, taj moral nema ni jedan jedini član sns sa Minhauzenom na čelu.

  5. Pa vi u Danasu veoma strogo i nepravedno cenzurišete i usmeravate javnost. Zašto ne objavite moj komentar. Danas ću napisati pismo Vučiću u smislu mog komentara i podržaću njegov stav.

  6. Sve doktorate treba proglasiti nevažnim jer su postali pomodarstvo.Nagrađivanje treba da je prema radu.Ukoliko je doktorat Siniše Malog proglašen plagijarom,onda svi doktorsti i diplome(kupljene)treba da su na udaru zakona.

  7. Cemu ova anketa ? Koga u ovom trenutku interesuje „misljenje gradjana“ Doktorat Maloga ce po zakonima biti ponisten i on ce morati da bude smenjen po definiciji ili po pojacanim protestima. Molim da ne cenzurisete. Ako je ikako moguce.

  8. Zavodljiv naslov. Nije u pitanju uzorak reprezentativan za sve gradjane, nego za one koji prate Danas, i to samo na internetu.

  9. Smenjen i procesuiran, kao i njegovi mentori i komisije …
    ,,,a da ponovo pitaju Predsednika o izjavi onomad da je ‘doktorat čist kao suza ….’ … ima li u našim glavešinama makar malo časti, poštenja, poštovanja, pristojnosti …

  10. Najvaznije je kako Mali obavlja svoju dužnost ! A to ima i više nego dobrog rezultata !

  11. Zasto da podnese ostavku? Zbog diplome koju su mu opozicionari proglasili plagijatom?! Mislim da je ovo najduhovitiji nacin, koji su opozicionari, aktuelnih vlasti, osmislili i, posto na izborima nemaju nikakvih sansi, pronasli su nacin kako da budu, „Kalif umesto kalifa“. Ocekujem da ovi strucnjaci za „plagijat“ podvrgnu kontroli diplome i ostalih ministara pa i, Predsednika i Premijera te na taj nacin smene celu vladu. Drugacije ne ide. Ne raspolazu nikakvim drugim politickim programom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.