Rezultati parlamentarnih izbora iznenadili su kladioničare u Srbiji, mada su sastav vlade i mesto premijera i dalje u igri. Sudeći po kvotama koje su nudile, ni kladionice nisu očekivale ovakav izborni rezultat.
Iz kladionice „Mocart“ kažu za Danas da je tržište pogrešilo, između ostalog, i kod niza opcija, poput te da će DS imati manje osvojenih glasova od radikala, kao i da će izlaznost građana na izborima biti veća.

Rezultati parlamentarnih izbora iznenadili su kladioničare u Srbiji, mada su sastav vlade i mesto premijera i dalje u igri. Sudeći po kvotama koje su nudile, ni kladionice nisu očekivale ovakav izborni rezultat.
Iz kladionice „Mocart“ kažu za Danas da je tržište pogrešilo, između ostalog, i kod niza opcija, poput te da će DS imati manje osvojenih glasova od radikala, kao i da će izlaznost građana na izborima biti veća. Naime, ova kladionica je na svojoj listi za izbore navela da će lista Za evropsku Srbiju – Boris Tadić osvojiti 33,70 odsto glasova, a SRS – Vojislav Šešelj 35 odsto i da će izlaznost građana na birališta biti 66,40 odsto
S druge strane, bile su tačne procene da će lista LDP – Čedomir Jovanović imati manje od 6,40 odsto glasova. Prema tome, izbori su doneli očekivanu zaradu Mocart kladionici, koja iznosi 7,5 odsto.
Kada je reč o sportskoj kladionici „Meridian“, rečeno nam je da nemaju podatke o tome kako je proteklo klađenje za vreme izbora. Podsetimo, i ova kladionica je predviđala da će SRS osvojiti veći broj glasova od DS-a. Meridian kladionica je organizovala i klađenja na broj osvojenih mandata određene liste, na budućeg premijera, na ministre finansija, spoljnih, unutrašnjih poslova, kao i ministra kulture. Zanimljivo je da se na listi za mesto ministra kulture nalaze, između ostalih, imena narodnih pevačica Svetlane Ražnatović i Zorice Brunclik.
Prema ranijim izjavama, kladioničarima je najinteresantnije bilo „tipovanje“ na novog premijera. Na listama za klađenje pre izbora, sudeći po kvotama, podjednake šanse za mesto premijera imali su Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica. Mada, s obzirom na izborne rezultate, može se očekivati da će kvote biti promenjene.
Što se tiče kladionice „Lavovi“, kako su rekli za Danas, u ovom trenutku je suviše rano za procenu kako je proteklo klađenje u vezi sa rezultatima izbora. Najavili su da će se više znati za nekoliko dana, kada Republička izborna komisija objavi zvanične rezultate izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari