Uvodni mečevi u regionalnoj ABA ligi, imali su za večite srpske rivale, kao stare perjane jakne, dva lica. Svetlo i lepše karakterisalo je košarkaše Partizana, dok je crveno-belima posle duela sa Širokim „faca“ bila rumena i siva.

U večerašnjim duelima oba tima imaće priliku da ujednače nijanse na izrazima i da zajapureni u drugom kolu nastave ovosezonsko putešestvije Jadranom. Partizan dočekuje Mega Vizuru (18.00), dok Crvena zvezda na drugom vezanom gostovanju dolazi u goste tradicionalno neugodnoj Igokei (20.00).

Duško Vujošević, trener crno-belih, veoma poštuje rad Dejana Milojevića, svog kolege, a nekada igrača kome je bio trener. Poznato je da u taboru Mege postoje igrači koji su po ukusu vrhunskog stručnjaka (Dangubić, Krstić, Micić), što dovoljno govori o kvalitetu večerašnjeg rivala srpskog i regionalnog šampiona.

– Na našem košarkaškom nebu Mega je novi klub, kada je reč o nadmetanju u ABA ligi. U pitanju je odlično organizovan klub, sa stabilnim, ne velikim finansijama. Ozbiljan su tim, odlično vođen sa klupe, od strane sjajnog čoveka i sigurno će protiv nas biti veoma motivisani. U odnosu na prošlu sezonu napustio ih je Boban Marjanović, koji je prešao u Zvezdu, a klub su pojačali Varda i Radović. Promovisali su trojicu reprezentativaca, od kojih su dvojica bili u sastavu Srbije na Evropskom prvenstvu. Ukoliko budemo imali isti nivo energije kao košarkaši Mege naš veći kvalitet trebalo bi da dođe do izražaja. Milutinov je počeo da trenira, možda će biti na klupi, ali njegova priroda povrede skočnog kolena zahteva postepeno uvođenje u igru – istakao je Vujošević.

Crvenoj zvezdi će posao protiv Igokee biti dodatno otežan odsustvom Raška Katića, koji je na poslednjem treningu izvrnuo zglob noge, tako da će pauzirati naredne dve do tri nedelje. Tim iz Aleksandrovca znatno kvalitetnije igra na svom terenu. Iskusni plej Pavković dobar je organizator igre, naročito dva na dva. Igokea je dobro popunjena na svim pozicijama, možda su za nijansu slabiji pod košem, što bi Marjanović i Radenović mogli da iskoriste. S obzirom na smanjenu rotaciju i mladi centar Ristić mogao bi da dobije koji minut.

– Zadesio nas je veliki peh, ali šta je tu je. Raško Katić neće biti u timu. Očekujem da ćemo se pokazati u mnogo boljem svetlu nego u prvom meču, posebno u fazi odbrane. Moraćemo da budemo na mnogo višem nivou kada su u pitanju čvrstina i agresivnost nego što je to bio slučaj u duelu sa Širokim, jer samo tako možemo da pobedimo Igokeu. To je skup velikog broja kvalitetnih igrača, što im omogućava i veliki izbor u rotaciji. Kroz striktno ispunjavanje odbrambenih zadataka moramo da nametnemo naš stil igre čime ćemo u znatnoj meri povećati naše šanse za trijumf – naveo je Dejan Radonjić, trener crveno-belih.

Lovernj: Nisam u optimalnoj formi

– Nisam u formi kao proletos, ali ne osećam nikakav pritisak. Kada u ekipi imate veterane kao što su Toni Parker i Boris Dijao (reprezentacija Francuske), onda treninzi i nisu u prvom planu. U proseku sam na Evropskom prvenstvu igrao devet minuta, a između utakmica su termini za trening bili samo po sat vremena. Pokušavao sam da ostanem u formi tako što sam u svojoj režiji odlazio da dižem tegove i trčim, ali to ne može da zameni ozbiljan rad u klubu – iskren je Žofri Lovernj, koji je postao promoter kampanje RK Partizan „Rukomet se vratio“, kao najave za duel crno-belih i Nanta 12. oktobra u okviru trećeg kola EHF Kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari