Ostalo je još samo nekoliko najvažnijih kockica pa da se mozaik regularnog dela ABA lige najzad uklopi. Dva kola do fajnal-fora regionalnog takmičenja Partizan, Budućnost i Radnički imaju isti skor u nadmetanju za treću i četvrtu poziciju.

Zvezda bi u foto-finišu mogla da prestigne Igokeu na liderskom mestu, ali samo pod uslovom da ostvari sve pobede, a da pritom ekipa iz Laktaša kiksne protiv Krke ili u poslednjem kolu u duelu sa Cibonom u Zagrebu. Najrealniji scenario, koji nije u skladu sa nekom dramom ili u krajnjem slučaju hororom, jeste takav da će Zvezda i Partizan u polufinalu fajnal-fora odlučivati o evroligaškoj vizi u narednoj sezoni.

Crno-beli su u međusobnom skoru bolji od Podgoričana i Kragujevčana, tako da će gotovo izvesno rezervisati treću poziciju. Srpskog šampiona do kraja takmičenja očekuje gostovanje MZT u Skoplju i rutinski meč sa Solnokom u Pioniru. Radnički ide na noge Splitu, a zatim dočekuje Zvezdu, dok Podgoričani prvo dolaze na revanš crveno-belima u Beograd, a potom kod kuće dočekuju Olimpiju. Evidentno je da Partizan, u odnosu na konkurenciju, ima najpovoljniji raspored i zaista bi samo čudo moglo da ih udalji sa pomenutog trećeg mesta. Zvezdu na samom kraju regularnog dela očekuju najteža iskušenja. Ako se u obzir uzme činjenica da puleni Vlade Vukoičića nisu u optimalnoj formi za finiš sezone u ABA ligi, onda je sasvim jasno da će protiv Budućnosti u Pioniru, odnosno Radničkog u Kragujevcu morati da polože diplomske ispite. Igokea ne bi smela da omane u meču sa Krkom. Bolji međusobni skor sa Zvezdom garantuje im nešto lakši pristup mečevima bez prevelikog pritiska, međutim, ne sme se smetnuti sa uma da će Cibona upravo protiv Igokee u poslednjem kolu morati da trijumfuje kako bi obezbedila opstanak u ABA ligi.

Nema sumnje da večiti rivali sigurno neće biti srećni ukoliko se budu sastali u polufinalu fajnal-fora. Crveno i crno-beli su stručnim štabovima naložili da upotrebe digitrone i pronađu najbolju kombinaciju u kojoj bi večiti rivali ipak u eventualnom finalu podelili ulaznice za Evroligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari