Novi svedoci u slučaju Danke Ilić: Tužilaštvo ne zna o čemu se radi, samo su dobili obaveštenje od MUP-a 1Foto: Miljko Stojanović/Danas

U slučaju Danke Ilić nedavno su se pojavila tri nova svedoka koja će biti biti saslušana 5. jula, kako je Danas ranije pisao, a iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru za naš list ističu da se još uvek ne zna šta bi svedoci potencijalno mogli da kažu.

Tabloidi su prethodnih dana spekulisali o tome da bi jedan od svedoka nadželnima rekao kako je video osumnjičene u danu kada su bili na smetlištu i navodno bacali telo. Reč je, kako se navodi, o osobi koja je džogirala pored deponije i bila svedok kada su osumnjičeni na nju bacili telo devojčice.

To iz Tužilaštva nisu mogli da potvrde za Danas, jer, kako su istakli, još uvek ne znaju kojim saznanjima pomenuti svedok raspolaže, a o novim svedocima ih je obavestio MUP.

Ipak, ono što su mogli da potvrde jeste da se radi o tri svedoka, da su u pitanju dvojica komšija iz Banjskog Polja, kao i jedan muškarac koji je navodno tom prilikom džogirao pored deponije.

Kako su naveli, policija ih je obavestila da je pronašla još svedoka, nakon čega je njihovo saslušanje u Tužilaštvu zakazano za 5. jul.

Iz MUP-a nisu mogli da daju prezicnije informacije o samim okolnostima pod kojim su se pojavili novi svedoci u ovom slučaju.

Podsećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage uhapsila dve osobe, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su S. J. iz sela Luka i D. D. iz sela Zlot kod Bora, koji je priznao zločin.

Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac R. D. i sada pokojni brat D. D, koji je, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati posle hapšenja.

R. D. nedavno je pušten da se brani sa slobode, nakon što mu je istekao pritvor.

Osumnjičeni D. D. koji je na saslušanju u tužilaštvu posle hapšenja priznao krvično delo, zatražio je da ga tužilaštvo ponovo sasluša.

Kako su preneli mediji, advokat Vanja Živković kazala je da do danas nije dobila ni potvrdan ni odričan odgovor hoće li tužilaštvo prihvatiti ponovno saslušanje njenog branjenika.

Inače, u obrazloženju zašto želi dodatno saslušanje, D. D. je naveo da „radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 05.04.2024. godine“.

Telo devojčice još uvek nije pronađeno, a prvoosumnjičeni S. J. je u međuvremenu negirao da ima veze sa ubistvom, izjavivši da Danku nikada nije ni video.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari