Vegani i ekolozi osudili čas sa prepariranom životinjom

Mejl direktorke dečijeg vrtića "Radost" iz Čajetine zatpran pismima negodovanja

Ostavite komentar


  1. Divan covek i domacin i lovac Nebojsa i direktorka izlozeni torturi nekolicine vegana.

  2. Osuđujuem drskost vegana i ekologa koji su se drznuli da nam nameću svoje stavove kao obavezne oblike normalnog ponašanja. Vegani, bravo. Hranite se kako želite i, normalno, ostavite druge-svoje neistomišljenike na miru. Ekolozi, prvi trebate da budete zabrinuti ako se eko-sistem naruši zbog neredovnog odstrela vukova. I na kraju, biti lovac nije zločin, kao ni drvodelja, konceptialni umetnik, automobilista, bokser i mnogi, mnogi, zaista mnogi drugi.
    Hvala na pažnji i mislite o tome.

    1. Jedan od najčešćih opravdanja lovaca jeste prihrana divljači u zimskom periodu, koja se ne sprovodi iz iskrene ljubavi prema životinjama, već isključivo radi uspešnijeg lova kad dođe sezona. To se ne zove ljubav. Ako nekoga volite, ne pucate u njega. Ove zime, moje koleginice i ja smo u šumu iznosili prihranu za divlje životinje i pravili im skloništa, ali za razliku od lovaca, ne čekamo proleće sa puškama na gotovs. Opravdanja za pucanje u životinje nema. Nekada je čovek lovio iz nužde, a danas to radi iz puke zabave, pod sumnjivim izgovorom održavanja balansa u prirodi. Kakav je balans u prirodi najbolje govore podaci reprezentativnih svetskih organizacija i fondova za zaštitu prirode, prema kojima je, zbog uticaja čoveka, biodiverzitet u izuzetno ozbiljno krizi. Iz toga se može zaključiti da je svako dodatno uništavanje faune štetno i neopravdano, što sa stanovišta ekologije, tako i sa stanovištva etike. Uvlačenje dece u lovstvo je apsolutno neprimereno. Umesto puškama, životinje mogu da se love i fotoaparatima, pa umesto kroz nasilje, ljubav prema prirodi i životinjama može biti ispoljena kroz umetnost.

      Naročito je skandalozno da roditelji pošalju dete u vrtić, a da neko u njihove umove usađuje ljubav prema oružju i mržnju prema životinjama. Razvijajte kod dece ljubav prema umetnosti.

  3. Ах, агресивци који би да одређују, прете, забрањују … Човек би рекао да су то фини и мирољубиви људи, а оно – ускогруди тоталитаристи који свој укус и лично опредељење претварају у насилну идеологију.

  4. Poslednjih meseci cesto se pojavljuju obavestenja, clanci o brojnim retkim pticama koje su uginule zbog prekomernog koriscenja pesticida. Od ljudi koji zive u blizini raznih lovista cesto stizu informacije o tome da se organizuju lovovi na zasticene vrste, ili jednostavno da se lovi u periodu lovostaja. Lovni divlji turizam, koji je cesto u saradnji bas sa nasim lovcima zbog poznavanja terena. Bolje se pozabavite izrodom kod svojih kolega koji ucestvuju u takvim delatnostima. Vegani kao i drugi ljubitelji zivotinja koji svoju ljubav pokazuju na neki drui nacin su vam najmanji problem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.