Vek i po od Sterije do Basare

Osamnaesta tribina Foruma pisaca (FP) i Građanskog demokratskog foruma (GDF) na temu: Jututunska juhahaha, humor i satira u zemlji Srbijici

Ostavite komentar


  1. Evo kako sam odgvorio Стдентскom клубu Правног факултета, kada su me pozvali 07.02. o.g. na Protest ispred Crkve Svetog Marka, a povod je. „Da spasimo naše svetinje u Crnoj Gori“. Iako je juće stasao odgovor Suda u Strazbburgu da ne daje za pravo Srbima, gledam još uvek i u Danas-u ćute?! Možda zato što je neradni dan?!
    Evo mog odgovor sadašnjim i budućim pravnicima: Neznaje je jedini porok“ Alber Kami
    Šta bi sa pokojnim profesorom vašeg fakulteta, koga posebno slavite, Slobodanom Jovanovićem, zašto nikada ga nije primio u audijenciju Čerčil, a bio je predsednik Kraljevske vlade u izbeglištvu, znajući da je Britanski premijer mrzeo komuniste, a susretao se sa vođom komunista, Josipom Brozom? Očigledno Doktor pravnih nuaka nije znao ono što je znao novinar Vinston Čerčil.
    Ma da je znanje jedno, a razumevanje drugo. Znanje, samo po sebi, ne pruža razumevanje, niti se razumevanje uvećava samim uvećanjem znanja.
    No vi što mislite da se borite za pravdu nemate znanje, tj. razumevanje, koje je posedovao Seneka, koji je živeo početkom Nove ere. A zaključio je i ovo:“ Obični ljudu misle da je religija istinita, mudri veruju da je neistinita, a vladari veruju da je korisna.“ To znači, da su vaši protesti u službi vladara, ovog u Srbiji i onog u Crnoj Gori. A učeni na Pravnom fakultetu treba da se koriste Platonovom defnicijom države, koja još uvek važi: Država je sredstvo za ekploataciju klase koja nema vlast, od strane klase koja je ima.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.