Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kragujevcu 1Foto: V. G.

U Hotelu Kragujevac danas je organizovana velika letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je sakupljeno 80 jedinica ove tečnosti.

Akciju su organizovali Crveni krst Kragujevac u saradnji sa Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Univerzitetskog kliničkog centra, a pod pokroviteljstvom grada.

Svi zainteresovani za ovu humanu akciju mogli su krv da daju u periodu od 10 do 16 časova, a njoj su se priključili i pripadnici Uprave za vanredne situacije.

Prijatelj akcije je i ove godine SPD Radnički, koje je dobrovoljnim davaocima poklonilo ulaznice za Gradske bazene.

– Letnji period sa sobom uvek nosi nestašice i rizike. Trenutno su u deficitu sve krvne grupe sa negativnim Rh faktorom. Nadam se da je današnja akcija obezbedila krv za neki period, ali građani mogu da daju krv svakog dana u prostorijama Službe u Univerzitetskom kliničkom centru, istakla je Marica Patrnogić, stručni saradnik GO Crvenog krsta.

Gordana Damjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, se zahvalila svima koji su podržali akciju, a naročito pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade i pozvala one koji danas nisu mogli da daju krv da to učine u prostorijama UKC-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari