Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije u Zrenjaninu 1Foto: SBB

SBB fondacija nastavlja veliku akciju pošumljavanja “Da šume bude više! Da se lepše diše!”, u okviru koje je u subotu 11. decembra posađeno 550 sadnica u Zrenjaninu. 

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i ustanovom “Rezervati prirode Zrenjanin”, koja je prethodno izabrana na konkursu SBB fondacije, posađene su sadnice hrasta lužnjaka, bele topole, belog i poljskog jasena i breze u dvorištu Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“u Melencima.

„Hvala SBB fondaciji koja je danas u našem gradu posadila 550 sadnica u okviru velike akcije pošumljavanja. Zajedno sa mojim kolegama i volonterima radimo nešto dobro za naš grad i našu decu u ovom gradu i šire“, rekao je Tihomir Grahovac, regionalni menadžer tehničke operative SBB kompanije.

U okviru velike akcije pošumljavanja do sada je posađeno preko 5.900 sadnica u Beogradu, Kragujevcu, Boru, Loznici, Požarevcu, Kljajićevu, Bačkom Petrovcu i Bečeju. Projekat se nastavlja sađenjem još 7.000 stabala u Kikindi, Nišu, Viminacijumu i drugim lokacijama, sa ciljem da Srbija dostigne evropski prosek pošumljenosti od 40 odsto, odnosno da ga poveća sa trenutnih 30 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari