Vojvođanski premijer Bojan Pajtić je ove sedmice primio britanskog ambasadora Majkla Devenporta, a na sastanku poručio da ta podrška te zemlje pokrajinskoj vladi da nastavi sa promocijom evropskih vrednosti i rešavanjem ekonomskih problema i krize, ima veliki značaj.


– Pokrajinska vlada se zalaže za izgradnju evropskih vrednosti kojima se obezbeđuje dalja demokratizacija i regionalizacija, kao jedan od načina na koji Vojvodina može da koristi u ovom trenutku dostupne evropske pretpristupne fondove, čija sredstva su namenjena regionalnom razvoju – kazao je Pajtić.

On je objasnio da je danas najveći problem stagnacija u privredi i naglasio da je velika odgovornost svih nivoa vlasti da se predupredi atmosfera koja destimuliše i domaća i strana ulaganja.

– Vojvodina će nastaviti sa predstavljanjem svojih potencijala, kako bi privukla uspešne kompanije i preduzetnike da ulažu. Oblasti poljoprivrede, energetike i obrazovanja vidim kao razvojnu šansu Vojvodine – dodao je Pajtić. Ukoliko ne pre, sagovornici su se na kraju susreta složili da će se, na obostrano zadovoljstvo, sresti tokom održavanja ovogodišnjeg Egzit festivala u Novom Sadu, koji redovno posećuje veliki broj britanskih turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari