Povodom nemilih događaja od 11. decembra kada je uništena dvorišna rasveta u katoličkoj crkvi Uzvišenja svetog križa, u Gradskoj kući u Rumi juče je organizovana konferencija za novinare na kojoj su ovdašnji zvaničnici osudili ovaj vandalski čin.



– Ovo nije velika materijalna šteta, ali je šteta u moralnom smislu, te najoštrije osuđujemo ovakav čin i verujemo da će počinioci biti brzo uhvaćeni i kažnjeni – rekao je predsednik Opštine Ruma Goran Vuković.


Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Vlatko Ratković je ocenio da je ovo teško krivično delo, motivisano verskom i nacionalnom mržnjom. – Uoči božićnih praznika poručujemo svim građanima da nam je njihova bezbednost na prvom mestu – kaže Racković.

Načelnik Sremskog okruga Sava Ališić naglasio je da je ovaj čin ružna slika poslata iz Rume u trenutku privrednog uspona ovog grada, kao i to da svih 26 nacija koje žive u Sremu imaju isti tretman.

Prema navodima župnika Željka Tovila, ovo je treći napad za četiri godine njegovog službovanja. On je rekao da je prošle godine razbijen kip Bogorodice, ali da i pored svega treba slati poruku mira i saradnje među hrišćanskim crkvama.

Osudi ovog bezumnog čina pridružio se i sveštenik pravoslavne crkve Svetog duha Blagoje Katić istakavši da je ovo čin jedne nemoralne osobe, a ne nacionalizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari