Usvojen je predlog elaborata o izgradnji trafo stanice 110 na 35/10 kilovata. Radi se o „Trafo polju“ koje će se graditi kod Hipodroma što će omogućiti nesmetano napajanje građana i privrede Požarevca strujom. Na sednici Veća data je saglasnost da se upotrebi ime grada u nazivu takmičenja „Gradska Bilijar liga 2011. godina“.


Članovi Veća su odobrili 103.000 dinara za binu povodom proslave stogodišnjice Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ koja će u centru organizovati predstavu i balonijadu i time podržali obeležavanje jubileja Vrtića.

Takođe je odobreno 200.000 dinara članovima Udruženja likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ radi odlaska na izložbu koju organizuju u Parizu čime su im, praktično, pokriveni troškovi prevoza.

Formirana je Komisija za utvrđivanje stanja na objektima čiji je nosilac prava korišćenja grad Požarevac. Zaokruženo je sve neophodno kako bi u potpunosti počela da funkcioniše Odluka o zakupu poslovnih prostorija kao i poseban Pravilnik kojim je regulisana ova oblast. Formiranjem ove Komisije stvoreni su preduslovi za davanje u zakup, priznavanje investicionih troškova za održavanje objekta i drugi neophodni uslovi kako bi lokali bili što kvalitetnije renovirani i korišćeni, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari