Na svojoj 69. sednici Gradsko veće Požarevca, predsedavao gradonačelnik Miodrag Milosavljević, donelo je niz odluka važnih za svakodnevni život građana kao i perspektive industrijskog razvoja kao preduslov za otvaranje novih radnih mesta pri čemu se izdvaja prva prezentacija potencijala grada na sajmu „Invest ekspo“ u Novom Sadu.

Povodom sednice Veća, gradonačelnik je održao konferenciju za medije i tom prilikom, između ostalog, naglasio:

– Prihvatili smo predlog liste prioriteta korisnika stanova u montažnom objektu u naselju Zabela gde će krov nad glavom ovih dana dobiti tri porodice, a uskoro i četvrta u stanovima koji su predviđeni za socijalno ugrožena lica.

Ove godine ćemo prvi put nastupiti na veoma značajnom sajmu „Invest ekspo“ u Novom Sadu zajedno sa PD „TE KO“ Kostolac. Prezentacijom ćemo obuhvatiti sledeće oblasti: privredu, energetiku, turizam, poljoprivredu i kulturu.

Komisija za sport je dala predloge o raspodeli novca, koji smo predvideli nedavnim rebalansom budžeta, u iznosu od oko 14,5 miliona dinara. Između ostalih, za Fudbalski klub „Mladi radnik“ predviđeno je tri miliona dinara, rukometaše 2,5 miliona, odbojkaše dva miliona. Za sport u Kostolcu je planirano tri miliona dinara a za strategiju razvoja sporta 1,1 milion.

Ove godine ćemo prvi put nastupiti na veoma značajnom sajmu „Invest ekspo“ u Novom Sadu zajedno sa PD „TEKO“ Kostolac. Prezentacijom ćemo obuhvatiti sledeće oblasti: privredu, energetiku, turizam, poljoprivredu i kulturu. Poseban akcenat u oblasti energetike biće na obnovljivim izvorima energije kao što su vetro elektrane, mini hidro elektrane, biomasa i solarna energija. Već smo krenuli sa korišćenjem energije sunca u Gradskoj bolnici a pokrenuli smo i elaborat za korišćenje biomase za zagrevanje u tri seoska naselja, rekao je gradonačelnik Milosavljević.

On je posebno govorio o činjenici da su sada obezbeđeni uslovi u kojima imamo šta da ponudimo potencijalnim investitorima iz zemlje i inostranstva. Naime, urađen je regulacioni plan i legalizacija brojnih parcela u katastru tako da se to može ponuditi ulagačima zainteresovanim za takozvane „grin fild“ investicije. U toku je proces obezbeđivanja kompletne infrastrukture u pojedinim delovima grada a posebno u budućoj Industrijskoj zoni gde će se naći novi proizvodni pogoni i zaposliti znatan broj građana.

Gradsko veće je donelo odluke neophodne za projekte izgradnje sportske hale u Medicinskoj školi, formiranje zelenih površina u pojednim stambenim blokovima, o borbi protiv pasa lutalica i drugim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari