Na Mašinskom fakultetu u Nišu 15. septembra održan je međunarodni skup na kome je Jedinstveno udruženje Srbije za kvalitet dodelilo ED „ELEKTROMORAVA“ Požarevac „Veliku zlatnu povelju“.

Povelja koju je primio direktor požarevačke Elektromorave, Gvozden Ilić, dodeljuje se za doprinos razvoju i širenju misije kvaliteta u Srbiji i unapređenju nacionalnog pokreta za kvalitet.Tim povodom obavili smo kraći razgovor sa direktorom, Gvozdenom Ilićem.

Dobili ste Veliku zlatnu povelju. Povodom čega ste je dobili i šta ta povelja znači za vas i vaše preduzeće?

– Izuzuzetno zadovoljstvo i čast nam je što smo na jednom prestižnom skupu dobili jedno veliko priznanje, kao što je Velika zlatna povelja, koja se dodeljuje za širenje kvalitata u Srbiji. Povelju nam je dodelila međunarodna organizacija koja se bavi kvalitetom i uvođenjem standardizacija u svakom poslu. Elektromorava Požarevac je prva distributivna firma koja je dobila ovakvo priznanje.

Da li ovo priznanje za vas znači dodatan motiv da u narednom periodu još više poboljšate kvalitet svoga rada?

– Mi nastavljamo po dinamici koja je zacrtana na početku godine. Za sada realizacija planova koje smo predstavili javnosti je u visokom procentu. Naravno, za sledeću godinu planovi se sada rade, praktično u septembru mesecu, gde imamo još ambicioznije planove. Nastavićemo takmičenje u okviru svih onih rezultata koji se iskazuju u okviru akcionog plana, gde se podrazumeva smanjenje gubitaka. Takođe, nastavićemo dobru saradnju i dobre odnose sa našim kupcima gde pretpostavljam da ćemo i u narednom periodu nastaviti ovakav trend i dobre međusobne komunikacije, kao i dobru naplatu naših potraživanja.

U dvorištu Elektromorave gradi se neki objekat. Koji je to objekat, čemu će služiti i dokle se stiglo sa izgradnjom?

– Poslovni objekt koji možete da vidite radi se po projektu i godišnjem planu poslovanja Privrednog društva PD „Centar“ Kragujevac. U prvoj fazi, koja bi trebalo da traje do druge polovine oktobra, zgrada bi praktično bila pokrivena, a dvorište i vozni park sređeni i asfaltirani. U sledećoj godini planiramo da zaokružimo celinu, odnosno spoljni deo, kao i unutrašnji enterijer bude preuređen u svim poslovnim zgradama sa kojim raspolažemo.

Ima li još nekih investicija sem ovih koje se odnose na sređivanju poslovnih objekata u Požarevcu?

– Naravno da ima. Počećemo sa izgradnjom trafo stanice od 110 kilovata. Ta investicija će biti u iznosu od 10 miliona evra. Projekat se nalazi u završnoj fazi, a radovi će početi odmah po donošenju odluke Skupštine grada, koja treba da nam dodeli plac za trafo stanicu u blizini požarevačkog hipodroma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari