Velike migracije unutar Srbije

Ostavite komentar


  1. Slutim da je manje vazna poenta po regionima, nego napritiv migracija selo-grad…unnutrasnjost se prazni gradovi se pune… I gde su otisli iz Beograda tih 40 hiljada? Ima li tih podataka? To bi sve imalo mnogo vecu analiticku vrednost.

  2. Ovo sve nam govopri da što pre treba izvršiti promenu vlasti, pa organizovati regionalizaciju zemlje i sprečiti dalju metroplizaciju. Ako se to ne uradi, slediće kolaps države. Početi potsticanje iseljavanja iz Beograda u centralnu Srbiju, otvarati industrijske zone, ekološki besprekorne u unutrašnjosti, urediti poljoprivredu tako da će najveću zaradu ostvarivati proizvođač, a ne posrednici. Tako ojačati selo i napraviti ga poželjnim za život. U tome, ugledati se na Sloveniju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.