I ove godine biće organizovan „Eko- kamp Tara 2011“, namenjen osnovcima. Druženje učenika u avgustu na planini Tari organizovao je Pokret gorana Srbije, a kamp, koji se održava već četiri godine za redom, realizuje se zahvaljujući donaciji Elektroprivrede Srbije i njenih privrednih društava.


Uz pomoć Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, sa područja grada Požarevca, na „Eko-kampu Tara 2011“ u periodu od 13. do 20. avgusta, boraviće pet osnovaca, „Eko- kamp Tara 2011“ ugostiće pedesetak učenika uzrasta od 13 do 16 godina iz cele Srbije. I to onih koji su u prothodnom periodu postigli izuzetan uspeh iz biologije, ali i na goranskim radionicama i aktivnostima Pokreta gorana kao i drugih nevladinih organizacija iz oblasti zaštite životne sredine i akcijama Elektroprivrede Srbije, kao što su „EPS i deca“ i „Štedim energiju čuvam Srbiju“.

Put Nacionalnog parka „Tara“ krenuli su i osnovci iz Beograda, Obrenovca, Lazarevca, Pančeva, Kladova, Negotina, Kruševca, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Inđije, Bajine Bašte i drugih gradova. Radom kampa po usvojenom programu rukovodi Miroslav Mihajilović, sekretar Pokreta gorana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari