Zimska turistička sezona na Zlatiboru počela je juče, a tim povodom danas i sutra Turistička organizacija Zlatibor (TOZ), hotelijeri i JP „Skijališta Srbije“ najavili su, promotivni ski-vikend na skijalištu Tornik.

Cene smeštaja u pojedinim hotelima i privatnim apartmanima snižene su 10 do 40 odsto, ski-karata 20 odsto. Organizovan je i besplatni prevoz sa Zlatibora i iz Užica do ski-centra Tornik, gde će biti besplatno parkiranje.

Visina snega je oko 40 centimetara, a radi i sistem za veštačko osnežavanje na stazama Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac. Osim skijanja, gostima će biti ponuđeni i različiti zabavni programi tokom celog dana na tom skijalištu.

Darko Đurović, direktor TOZ, naveo je da su cene smeštaja snižene u konačištu te organizacije, u hotelima Mona, Olimp, Palisad, Prezident, Idila, u sportskom centru Vai Tai, Institutu Čigota i drugim objektima.

Mira Vujućić, komercijalna direktorka JP Skijališta Srbije istakla je da je to preduzeće podržalo inicijativu TOZ i zlatiborskih hotelijera, tako što je snizilo cene ski-karata za 20 odsto, pa će ljubitelji skijanja za poludnevnu kartu platiti 880, a za jednodnevnu 1.160 dinara.

Tokom prošle zimske sezone koja je, zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, trajala 90 dana, na Torniku je u proseku bilo oko 1.500 skijaša dnevno. Očekivanja turističkih radnika su da će predstojeća skijaška sezona trajati desetak dana duže i da će poseta biti još bolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari