U Surdulici i Lebanu održana je međuokružna smotra pozorišnih amatera na kojoj je nastupila i Dramska grupa babušničkog Doma kulture i postigla zapažen uspeh. Žiri je predstavi babušničkih amatera dodelio nagrade za najbolju režiju i za kulturu scenskog govora. Za najbolja glumačka ostvarenja nagrađeni su Gorana Mladenović za najbolju žensku i Milan G.

U Surdulici i Lebanu održana je međuokružna smotra pozorišnih amatera na kojoj je nastupila i Dramska grupa babušničkog Doma kulture i postigla zapažen uspeh. Žiri je predstavi babušničkih amatera dodelio nagrade za najbolju režiju i za kulturu scenskog govora. Za najbolja glumačka ostvarenja nagrađeni su Gorana Mladenović za najbolju žensku i Milan G. Lepojev za najbolju mušku ulogu.
Na smotri su učestvovali amateri iz Lebana, Leskovca, Vlasotinca, Prokuplja, Dimitrovgrada, Vladičinog Hana, Niša, Vranja, Surdulice i Babušnice. Babušnički amateri su igrali komad za decu Tata, marš u ćoše, po tekstu i u režiji Radeta Marinkovića. Nastupe amatera ocenjivao je žiri u kojem su bili selektor i predsednik žirija, dramaturg iz Kruševca Spasoje Ž. Milovanović, pedagog iz Lebana Budimir Bogdanović i profesor književnosti iz Surdulice Vladimir Stojanović.

Nova predstava

– Za 14. jun, povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi u saradnji sa Crvenim krstiom u Babušnici pripremamo novu dečju predstavu pod nazivom U nevolji budi drug. Ovo je naš doprinos humanoj misiji Crvenog krsta i akcijama dobrovoljnog davanja krvi – kaže Marinković.

Babušnički amateri su pokazali veliki profesionalizam i veliku želju da svoju opštinu predstave u što boljem svetlu. Prema rečima Radeta Marinkovića, reditelja predstave i realizatora kulturnih aktivnosti u Domu kulture, ovo je dosad najveći uspeh dramskih amatera u Babušnici.
– Pohvale žirija za nas predstavljaju veliki podstrek za mlade glumce, ali i za naš dalji rad. Uspeha svakako ne bi bilo bez saradnje sa OŠ Despot Stefan Lazarević i opštinom Babušnica. Zahavaljujemo se i organizatorima smotre na izuzetnoj ljubaznosti i razumevanju, a posebno direktoru surduličkog Kulturnog centra Najdanu Stojanoviću – kaže Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari