Kako nalaže tradicija, opština Veliko Gradište je povodom završetka školske godine upriličila prijem i dodelu nagrada najboljim učenicima i njihovim profesorima u 2013/14 školskoj godini.

 Inače, opština Veliko Gradište svake godine dodeljuje prigodne nagrade najuspešnijim učenicima – nosiociima diplome „Vuk Karadžić“, đacima generacije, učenicima nagrađenim na republičkim takmičenjima i njihovim profesorima. Ove godine, njima su se pridružii i najbolji studenti, nagrađivani polaznici Odeljenja Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca u Velikom Gradištu i ekipa nagrađena na republičkom takmičenju u odbojci.

U pristustvu direktora škola kao i profesora zaslužnih za njihov uspeh, učenicima su za svesrdno zalaganje i trud, čestitali predsednik opštine Dragan Milić i predsednik Skupštine opštine Tomislav Ivanović, naglasivši da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u budućnost.

Svakom učeniku uručena je novčana nagrada i knjiga, dok su najuspešnijima na republičkim takmičenjima dodeljeni i vaučeri za kupovinu tehničke robe. Od ukupno 48 nagrađenih, 32 učenika su nosioci diplome „Vuk Karadžić“, od čega je četvoro proglašeno za „đaka generacije“. Među njima su i dobitnici nagrada na republičkim takmičenjima, Nemanja Milošević sa osvojena dva druga mesta iz istorije i srpskog jezika, i Nevena Nikolić sa osvojenim prvim mestom iz istorije koja se ujedno i zahvalila u ime svih nagrađenih.

Ovaj događaj bio je ujedno i prilika da se, povodom odlaska sa funkcije, oda priznanje gospodinu Živoslavu Životiću, direktoru Osnovne škole „Miša Živanović“ u Srednjevu za dugogodišnji rad i uspešno vođenje ove ustanove kao i saradnju sa lokalnom samoupravom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari