I u Zrenjaninu je zabeležen veliki broj prijavljenih kandidata za predstojeći popis stanovništva, pa je tako za popisivače konkurisalo 2682 kandidata a na osnovu bodovanja koje je obavio Republički zavod za statistiku elektronskim putem objavljene su rang liste.

Kako saznajemo u Popisnoj komisiji gradske uprave u Zrenjaninu, gde je u toku predaja potrebne dokumentacije za dokazivanje navedenih kvalifikacija rangiranih popisivača, gradu Zrenjaninu potrebno je 915 popisivača. Sistem bodovanja popisivača je takav da priličnu prednost daje nezaposlenima i studentima, pa se u izboru popisivača može očekivati veće učešće nezaposlenih objašnjava Jasmina Malinić, predsednica Popisne komisije u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina.

– Kandidate za popisivače bodovao je RZS, i to prema završenoj školi i prema vrsti aktivnosti, u zavisnosti od toga da li su nezaposleni, studenti, penzioneri ili zaposleni. Kada je rečo izboru instruktora, prijavljivanje je bilo isključivo elektronskim putem a Republički zavod za statistiku je izvršio bodovanje na osnovu svojih kriterijuma i nije bilo biranja preko reda – objašnjava Jasnima Malinić.

Za Zrenjanin je izabran 101 instruktor, od čega je trećina izabranih instruktora iz redova nezaposlenih. RZS je prednost dao zaposlenima u javnim službama, pa je tako u Zrenjaninu za instruktore izabrano 46 šefova mesnih kancelarija i sekretara mesnih zajednica. 4 geodeta zaposlena u Službi za katastar, 1 matičar, 14 rukovodioca službi u Gradskoj upravi i 36 kandidata sa visokom školskom spremom sa evidencije Službe za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari