Organizovanjem kviz takmičenja za učenike osnovnih škola, u sali pljevaljske gimnazije „Tanasije Pejatović“, uspješno je realizovan projekat NVO Bonum, na temu „Reci droga – Ne“.


Takmičile su se tri gradske i pet osnovnih škola sa seoskog područja što je najveći broj učesnika dosad.

Edukacijom je obuhvaćeno gotovo 300 učenika, a takmičilo se osam grupa sa po tri predstavnika. Učestvovali su predstavnici tri gradske škole: „Salko Aljković“, „Ristan Pavlović“ i „Boško Buha“ i pet seoskih „Radoje Kontić“ – Gradac, „Radoje Tošić“ Srdanov Grob, „Jakub Kubur“ – Boljanići, „Mihailo Žugić“ – Odžak i „Vladimir Rolović – Šula“.

Komisija u sastavu dr. Belma Hadžiosmanović, ljekar; Radan Kartal, pedagog i mr. Hajrudin Kujundžić, zamjenik direktora pljevaljske gimnazije je provjerila znanje i ocjenila takmičare.

Najbolje znanje pokazali su predstavnici OŠ „Ristan Pavlović“, drugo mjesto osvojili su predstavnici OŠ „Mihailo Žugić“ iz Odžaka i treće mjesto je pripalo OŠ „Jakub Kubur“ iz Boljanića“.

– Cilj projekta je da se mladi pripreme za svjesno preuzimanje odgovornosti i afirmaciju zdravog života. Neophodno je spriječiti pojavu narkomanije, jer ona najviše pogađa mlade, njihovo okruženje, porodicu, vršnjačku grupu i lokalnu zajednicu. Pravilnim i pravovremenim informisanjem o opasnostima koje donosi upotreba droge mladi ljudi postaju otporniji na opasnost od narkomanije – rekao je za Sandžak Danas, Ruždija Strujić, predsjednik NVO „Bonum“.

Prvoplasiranoj ekipi pripao je TV aparat, a za drugo i treće mjesto nagrade su bile DVD plejer i štampač. Svi učesnici su dobili prigodne majice sa logom NVO „Bonum“ i natpisom „Reci droga – Ne“. Takmičenje u vidu kviza se održava već nekoliko godina, a ove godine je bilo najviše takmičara.

Posebno je iznenađujuće što je na ovom takmičenju učestvovalo pet seoskih osnovnih škola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari