Proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa na području pljevaljske opštine je protekla svečano. Vjernici su uz tradicionalno bojenje jaja u svojim domovima u krugu porodice sa radošću proslavili dan Hristovog vaskrsenja.

Centralna proslava Vaskrsa u Pljevljima je upriličena u crkvi Svete Petke uz veliko prisustvo vjernika. Vjernicima i sveštenstvu u Pljevljima su Vaskrs čestitali predstavnici lokalne uprave, privrednici i veliki broj pojedinaca. Pridružujući se čestitkama na dan praznika su kako je već to postala tradicija, Crkvenu opštinu Pljevlja posjetili i predstavnici islamske zajednice.

Goste su primili predsjednik Crkvene opštine Pljevlja Ratko Lučić sa saradnicima, protojerej Mileta Kljajević i starješina crkve Sv. Petke Borivoje Pantić. Predsjednik islamske zajednice Pljevlja Bahrija Brahić je uputio praznične čestitke vjernicima i sveštenstvu i istakao da su međusobne posjete povodom praznika veoma dobre i korisne. Predsjednik Crkvene opštine Pljevlja gosp. Ratko Lučić se zahvalio na posjeti i istakao da je ova posjeta nastavak tradicije koju su praktikovali naši preci, a koju treba da nastave i mlađi za dobrobit ove dvije zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari