Veljović Vučićev savetnik za bezbednost 1Foto: EPA /ZOLTAN GERGELY KELEMEN

Bivši direktor policije Milorad Veljović imenovan je za savetnika predsednika Republike Srbije za bezbednost, objavljeno je u Službenom glasniku, prenose agencije.

Odluku o imenovanju Veljovića doneo je 15. septembra predsednik Aleksandar Vučić, na osnovu člana 24, stava 3 i člana 28, stav 2 Zakona o predsedniku Republike. Odluka o imenovanju Veljovića objavljena je u Službenom glasniku od 20. septembra.

Završio je pravni fakultet. Od 1986. godine radio u SUP-u Kragujevac na poslovima suzbijanja kriminaliteta. 2000. godine postaje načelnik Odeljenja za unapređenje operativnog postupanja i kontrolu zakonitosti u radu u Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije. Od sredine 2003. do februara 2005. godine bio na dužnosti pomoćnika načelnika i načelnika Odeljenja u Službi generalnog inspektora u Resoru javne bezbednosti. Maja 2005. imenovan je za načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije. Marta 2006. godine unapređen je u čin general-majora. A 15. juna iste godine, odlukom Vlade Srbije, Veljović je imenovan na dužnost direktora Policije. Na toj poziciji bio je  do kraja 2015 godine, kada ga je Vlada razrešila pošto je ispunio uslove za penzionisanje. Na inicijativu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića postavljen je za savetnika predsednika Vlade Srbije za regionalnu i nacionalnu bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari