Osvajač Lige Evrope ove sezone, trener madridskog Atletika Kike Sančez Flores ekskluzivno govori o svojoj ulozi na Mundijalu, kvalitetu tima Srbije i favoritima za osvajanje titule u Južnoj Africi.

* Koja je vaša uloga na Mundijalu i da li ste imali prilike da pogledate mečeve reprezentacije Srbije?

– Ovde sam doputovao u svojstvu stručnog komentatora jedne španske televizije. Na žalost, nisam bio u prilici da pogledam nijednu utakmicu Srbije. Pobeda koju ste ostvarili protiv Nemačke je višestruko značajna – kaže trener koji je nedavno u Hamburgu doveo Atletiko iz Madrida do evropskog trofeja.

* Nismo dozvolili poznatom stručnjaku da se izvuče sa samo jednom konstatacijom o srpskom timu?

– Veoma cenim kvalitete Dejana Stankovića. Međutim, ne vidim u ovom momentu nijednog vašeg igrača kojeg bi eventualno želeo da dovedem u Atletiko. Jednostavno, niko se ne uklapa u moju koncepciju.

* Kako komentarišete učinak reprezentacije Španije?

– Morate imati u vidu da su svi španski fudbaleri izašli iz naporne sezone. Umor je bio neizbežan faktor u toku priprema, a odrazio se i na igru na startu turnira. Mislim da je Del Boske uspeo da ih osveži i da će njihov individualni kvalitet isplivati na površinu u nastavku takmičenja.

* Ko po vašem mišljenju igra najbolji fudbal na Mundijalu i ko je najbliži trofeju?

– Meni se dopada način na koji igra Argentina, ali u ovoj ranoj fazi šampionata ne bi bilo pametno tipovati na bilo koju reprezentaciju – završio je priču Kike Sančez Flores dok je čekao u redu za kafu u medija centru stadiona Soker Siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari