Nedorečena reakcija Partizanovog trenera Vladimira Vermezovića na glasine o njegovom povlačenju posle sutrašnjeg završetka jesenje polusezone samo je intezivirala priče o trećoj rokadi na klupi srpskog šampiona za godinu dana.


Javnost će morati da sačeka najmanje do konferencije za medije posle poslednje utakmice u Ligi Evrope, s Rubinom, da čuje šta je Vermezović odlučio pre 20 dana. Ono što se već zna su razlozi za prevremeni rastanak. I njegovi i onih koji vedre i oblače Humskom. Uprava, čuvena po rušenju trenera maltene od dana njihovog imenovanja, odavno ga ima na „nišanu“. Bivši fudbaler crno-belih jedva je preživeo letnji dvomeč s Tromsom, a porazi od Donjeg Srema i Crvene zvezde, za odbranu titule umalo kobni remi sa Spartakom ZV, blede partije i loš učinak u svim tzv. velikim utakmicama (ne računajući duele s Interom), nedisciplina ekipe na terenu i u svlačionici, loši odnosi s većinom igrača, ignorisanje pozdrava i želja klupskih čelnika i puštanje u etar priče o besparici u Partizana, samo su mu dodatno ljuljali klupu. Samom Vermezoviću dozlogrdili su odsustvo strategije u vođenju crno-belih, manjak podrške u regulisanju problematičnog ponašanja pojedinaca, pritisak vrhuške, neprijateljstvo ne malog broja navijača i borba za autoritet kod tima.

U takvom okolnostima ostavka, otkaz ili (čini se najrealniji) sporazumni raskid ugovor ne bi bili iznenađenje. To ne bi bilo ni postavljenje Vuka Rašovića, jer mladi stručnjak poznaje situaciju u Partizanu, radio je s mnogim klincima iz prvog tima, pravio je dobre rezultate s klupskom filijalom Teleoptikom i košta daleko manje od stranaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari