Vlasti su napravile velike greške u istraživanju nestanka devojke, koju je u mestu Amšteten zatvorio i 24 godine silovao njen otac, izjavila je austrijska ministarka pravde Marija Berger. To je prvo priznanje da su vlasti u ovoj zemlji načinile greške u ovom teškom slučaju koji je potresao zemlju, prenose austrijski mediji.

Vlasti su napravile velike greške u istraživanju nestanka devojke, koju je u mestu Amšteten zatvorio i 24 godine silovao njen otac, izjavila je austrijska ministarka pravde Marija Berger. To je prvo priznanje da su vlasti u ovoj zemlji načinile greške u ovom teškom slučaju koji je potresao zemlju, prenose austrijski mediji. Jozef Fricl, koji sada ima 73 godine, pre 24 godine tvrdio je da je njegova ćerka, koju je zatvorio i silovao u podrumu gde je rodila sedmoro dece, pobegla u jednu versku sektu.
„Mislim da je kod vlasti postojala izvesna lakovernost u vezi sa objašnjenjem o sekti, kojim je osumnjičeni tumačio nestanak svoje kćeri“, prenosi bečki dnevnik Standard izjavu ministarke Berger, koja kaže da bi ta tvrdnja „danas sigurno bila doslednije proverena“. Prema informacijama koje su prošlog petka objavljene u austrijskoj štampi, Fricl je još 1967. godine pokušao da siluje dve žene. Policija je, međutim, dosad tvrdila da je prošlost ovog čoveka sasvim čista. Vlasti se nisu zanimale za njegovu prošlost ni kada je usvojio troje dece koje je u podrumu rodila njegova kćer, a on je tvrdio da ih je našao pred vratima kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari