Ko sprečava đake da pohađaju versku nastavu: Ministarstvo prosvete za Danas povodom navoda SPC

Ostavite komentar


  1. Iskreno, mislim da crkva treba sama da organizuje veronauku unutar crkvenih porti,pa ko želi da ide može.

  2. Da se crkva pita, samo veronauka bi se i učila. Njima svakako ne trebaju ljudi koji misle svojom glavom, već oni koji veruju u dogmu. SPC sprovodi latentno nasilje nad onima koji ne misle kako crkva propoveda.

  3. Nije tačno da neko sprečava decu da se izjasne za veronauku. U školama mog kraja većina dece ide na veronauku i veoma vole i cene svoje veroučitelj. To su skromne, mlade osobe koje prvenstveno vole svoj posao a nisu se ničim kompromitovali. Ovo što crkva radi je veoma podlo i ponovo prave razdor medju narodom. Otvoreno je SPC postala sluga Vučiću zarad miliona evra koje im daje. Možda je to razlog ako je sada slabo izjašnjava je dece. Da ne zaboravim i odlikovanje pedofila Pahomija i Kačavende.

  4. Ovi popovi bi hteli i škole da vode. Ko hoće versku nastavu u crkvu. Ovako se gube časovi nastavnika a popovi duplu platu,a dobar dan im košta 50 evra plus ostalo. Krnji se budžet prosvete koji je ionako najmanji.

  5. Jedan od twktonskih grešaka vlasti posle promena 2000. Je uvodjenje verske nastave u škole. Verskoj nastavi je mesto u crkvi a ne u školi u sekularnoj državi.

  6. Umesto ta dva obavezna izborna predmeta,mislim na veronauku i gradjansko,bilo bi bolje da deca dodatno uce informatiku ili logiku.Veronauka je sama po sebi besmislena,a sto se tice ovog drugog,vaspitanje se uci kod kuce.

  7. Naravno da su đaci zadovoljni kad ništa ne rade ni na veronauci, ni na građanskom. Možda tako i treba da bude, u svakom slučaju su preopterećeni.

  8. Zašto se SPC miješa u poslove Ministarstva prosvjete?
    Izbor je na učenicima, a oni bi da lobiraju I nameću vjersku nastavu.
    Zašto se nameće nešto što je lični izbor pojedinaca , pa I prakticiranje vjere.
    Želi se uhljebiti armija svještenih lica, a ovezbijediti pastvu za u buduće.
    Na kraju: vjeronauci nije mjesto u školama. Ako to hoće, od kuće pa u crkvu.
    Ovako se ,očigledno je, vrši pritisak od crkvenih velikodostojnika koji zlo/koriste svoju, trenutnu , poziciju u zemlji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.