Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije šumdijske uručilo donaciju Crvenom krstu Kragujevac 1

 

Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije šumadijske sa blagoslovom Visokopreosvećenog mitropolita šumadijskog gospodina Jovana uručilo je danas Crvenom krstu Kragujevac donaciju u vidu osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu koja je namenjena korisnicima Narodne kuhinje.

Donaciju je Nevenki Bogdanović, sekretaru Crvenog krsta Kragujevac uričio jerej dr Stefan Damjanović, upravnik Verskog dobrovoljnog starateljstva, a uručenju su prisustvovali Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava i Jelena Milivojević, lokalni ombudsman grada Kragujevca.

– Došli smo da uručimo pomoć sa blagoslovom našeg mitropolita gospodina Jovana šumadijskog, uz pomoć volontera Verskog dobrotvornog starateljstva, onima kojima je pomoć najpotrebnija. U pitanju je pomoć u vidu hrane, u vidu onoga što Crveni krst svakodnevno deli svojim korisnicima, onima kojima je hleb naš nasušni danas potreban da bi dočekali sutrašnji dan. Verujem da je ova pomoć sigurno dobrodošla, da će značiti i koristiti, a mi ćemo se i u narednom periodu uz pomoć svih ljudi dobre volje truditi da pomažemo i pomognemo ovoj organizaciji koja bitiše i radi zarad drugih, da bi drugi živeli, kazao je jerej dr Stefan Damjanović.

U Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Kragujevac dnevno se pripremi 870 obroka za 506 porodica, tako da je svaka pomoć ovakve vrste dobrodošla.

– Uvek sam veoma srećna u ovakvim prilikama i zahvalna u ime svih onih kojima se na ovaj način poboljšava kvalitet života i na neki način olakšava i omogućava, pre svega članovima porodice da se posvete ne brizi o namirnicama, o osnovnim životnim problemima i potrebama, nego im ostavlja vreme da se bave nekim lepšim stvarima, kao što je npr igra sa decom i time je i moje zadovoljstvo veće, istakla je Nevenka Bogdanović zahvalivši se Verskom dobrotvornom starateljstvu na donaciji.

I Gordana Damnjanović, pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava izrazila je zahvalnost Eparhiji šumadijskoj i Verskom dobrotvornom starateljstvu na izuzetnom gestu dobročinstva u ime Grada koji podržava programe Narodne kuhinje i đačkih užina sa oko 46 miliona dinara na godišnjem nivou.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari