Veselin Milić: Osumnjičeni je kada je pozvao policiju rekao da je "psihopata koji treba da se smiri" 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je večeras da je dečak koji je osumnjičen da je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio osmoro školskih drugova i čuvara škole, u prvoj izjavi, kada je pozvao policiju, rekao da je „psihopata koji treba da se smiri“.

Milić je u specijalnoj emisioji RTS povodom današnje tragedije, rekao da je osumnjičeni, kada je pozvao policiju, rekao da je pucao na decu u školi i da je on, „u toj izjavi koja je zabeležena i snimljena“, rekao da je „psihopata koji treba da se smiri“.

„To je izjavio kada je pozvao dežurnog radnika Komandno-operativnog centra, u izjavi prvoj na njegov telefonski poziv za prijavljivanje događaja“, rekao je Milić za Radio-televiziju Srbije.

Dodao je da je dečak izjavio kako ga je nakon zločina „uhvatio strah, panika i čudno disanje“ i da je smatra ispravnim da pozove policiju i taj događaj prijavi.

Milić je dodao dečak u prisustvu stručnjaka Centra za socijalni rad i advokata rekao da ga je društvo ignorisalo i da je bio izopšten iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi moglo neko dete da ima i da ga je to navelo da kroz neke misli i radnje da učini ono što je učinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari