Veselin Milić: Smenjeni načelnik 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

U maniru koji postaje karakterističan za Ministarstvo unutrašnjih poslova, Veselin Milić, dojučerašnji načelnik Policijske uprave za grad Beograd, je smenjen „šutom uvis“.

Od danas, Milić će obavljati funkciju pomoćnika direktora policije sa fokusom na organizovani kriminal i rešavanje najtežih krivičnih dela. NJemu, po svemu sudeći, neće biti potrebno dugo da se navikne na novo radno mesto, pošto je do septembra 2013. godine obavljao sličan posao, s tim što je tada savete davao Miloradu Veljoviću.

Veselin Milić bio jedan od retkih policijskih službenika koji je pored ministra Stefanovića i sekretarke Popović Ivković, umeo/smeo da se obrati medijima. Sa tom praksom se prestalo nakon noćnog rušenja u Savamali i odbijanja beogradske policije da reaguje na pozive građana.

Milić se pojavljuje i u jednom od interesantnijih delova izveštaja koji je povodom rušenja u Hercegovačkoj uradio Zaštitnik građana. Naime, u izveštaju se navodi da je načelnik beogradske policije u telefonskom razgovoru sa kancelarijom Zaštitnika rekao da je na godišnjem odmoru. „U drugom minutu razgovora, dok su oba sagovornika još uvek pričala, u slušalicama se začula reprodukcija samog početka razgovora, te je razgovor prekinut“ , piše u izveštaju. Saša Janković, tadašnji ombudsman je zbog ovog incidenta javno izašao sa sumnjom da je prisluškivan. Premijer Vučić je tada rekao da ukoliko se to ispostavi kao tačno da će „kompletne bezbednosne strukture biti smenjene“.

Veselin Milić je rođen 1979. godine u Priboju. Završio je Srednju školu Unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu. Karijeru počinje u SUP-u Užice 1998. godine i vrlo brzo napreduje u hijerarhiji. Pet godina kasnije sa pozicije pomoćnika komandira SUP-a Užice biva premešten u prestonicu, konkretno na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac. Početkom 2006. godine postaje komandir ove stanice, a u novembru iste godine postaje načelnik Odeljenja za obezbeđenje u Policijskoj upravi za grad Beograd. Od 2011. godine radi u Direkciji policije, da bi ga, kao što je već spomenuto, Ivica Dačić 2013. godine imenovao za načelnika PU Beograd.

U martu ove godine dao je kratak intervju u kojem je istakao da je „Beograd siguran i bezbedan grad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari