Vesić: Grad podržava akcije vezane za roditeljstvo 1

Besplatan projekat – savetovalište „Bebiron“ pokrenut je nedavno i ima za cilj da pruži savetodavnu pomoć trudnicama, mamama i tatama. Podržao ga je i gradski menadžer Goran Vesić.

„Postoje NVO koje se bave konkretnim problemima građana i iniciraju akcije koje država treba da prihvati jer su društveno korisne. Za nas kao grad Beograd važno je na koji način možemo da se uključimo u ovu akciju, a mi se zaista trudimo, kada su u pitanju žene, trudnice i porodilje, da učinimo maksimum koji možemo“, rekao je Vesić na predstavljanju ovog projekta, a prenosi Sekreterijat za inofrmisanje Grada.

Grad Beograd počeo je sa isplatom 10.000 dinara zaposlenim porodiljama, dok se po 35.000 dinara isplaćuje nezaposlenim porodiljama, podsetio je Vesić.

„To je nešto što dajemo kao lokalna samouprava van onoga što je obaveza prema zakonu. To je naš dodatni iskorak“, naveo je gradski menadžer.

Vesić je napomenuo i da je nova gradska vlast pre tri i po godine zatekla dugovanja od 400 miliona dinara prema porodiljama, koja je sva u međuvremenu isplatila, te da svakog meseca „u dan“ isplaćuje svoje obaveze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari