Vesić: Od sledeće sedmice popusti za pozorišta i festivale do 30 odsto za revakcinisane

Ostavite komentar


  1. Stimulacija nije diskriminacija, ali zabrana jeste.. davati podsticaje vakcinisanim nije ali braniti nevakcinisanim jeste diskriminacija.. Dobro onda, ako misle da podele drustvo podelite. Dajte procentualno nevakcinisanim deo teritorije gde mogu birati svoje vodje, svoja pozorista, svoju hranu, svoju trgovinu i svoju monetu.. a vakcinisani vec imaju obezbedjeno.. eto to nije diskriminacija, jer su svi gradjani zasluzili bez obzira na razlike, njivovi preci su i ginuli, i radili da bi bio tu gde jesi i nastavi tako za svoje obelezene vakcinom podeli ih, razdvoji od drugih prirodnih ljudi jer nije ni savesno imaju prava na zivot, imace vec gotovu priliku da uzivas sa hibridima a normalni ce graditi svoj svet, jer zemlja pripada i njima prirodnima koliko i hibridima

  2. „Најједноставније речено, дискриминација је неједнако поступање према особи или некој групи на основу неког њиховог личног својства, што за последицу има неједнакост у шансама да остваре уставом и законом загарантована права. То je нejeднaко третирање, искључивање, односно довођење у подређен пoлoжaj пojeдинaцa или групa људи кojи сe нaлaзe у истoj, сличнoj или упoрeдивoj ситуaциjи.“

  3. Ovo je bilo samo u vreme Nemacke okupacije.Saradnici okupatora su imali povlastice.Srbijo probudi se dok ne bude kasno.

    1. Molim vas da ne pravite vise greske pa valjda je vesic gradpnacelnik a ne zamenik

  4. Ja sam se vakcinisao, ali ove je diskriminacija, a to je protiv ustavno. Drugim rečima, krivično delo zabrane slobode kretanja.

  5. Dok nas gradonacelnik figurira a zamenik Vesic brine samo da li ce da rade kafane, mi Beogradjani prezivljavamo golgotu. Bogatima i velikim duznicima za struju, porez, Infostan i dr. gleda se kroz prste, dugovi se prolongiraju u nedogled ili se otpisuju i zastarevaju. I onda je ostalo da se razmetanje gradske vlasti nekako naplati. Od koga? Od penzionera koji primaju penzije do 25.000 din., od radnika koji rade za minimalac i od nezaposlenih. Jer samo oni imaju problema da izaberu da li ce da plate racune ili ce da kupe hranu. A tih „jadnika“ ima oko 2 miliona. Ja sam penzionerka sa malom penzijom i prvi put sam usla u dug u martu 2020.g sa pocetkom pandemije. Ali vlast u Beogradu je smislila da se dug za nepunu kakendarsku godinu podeli na 3 dela i da izvrsitelji obracunaju 3 puta po 3.600 din za pisanje „tuzbe“ plus su na to po 3 puta dodali jos neke enormne troskove koji su prilicno veci od duga. I onda ce vlast da nam uplati 2 puta po 30€ a mi da dodamo ostale pare koje nemamo. I dok Vesic brine i ljuti se sto ne rade kafane, predsednik saoseca i brine o „dekama i bakama“ a ne zna koje stresove mi svi „mali ljudi“ dozivljavamo kad svake nedelje dobijemo neku „pretecu opomenu“.

  6. Da li je Vesic pao sa kruske? Sramota! Njega iskljucivo brine da li rade kafane i nudi povlastice za pozorista. Nas oko 2 miliona gradjana (nezaposleni, penzioneri koji primaju do 25.000 din i radnici koji rade za minimalac) brinemo kako da platimo racune ili da kupumo hranu. I mi bi itekako voleli da idemo u kafanu, pozoriste, da otputujemo na more ili planininu ali to je za nas nemoguca misija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.