Vesić udario na Šapića tamo gde je najosetljiviji 1Goran Vesić: Foto FoNet/Milica Vučković

Osim izgradnje spomenika Draži Mihailoviću na Terazijama, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je po ko zna koji put izmeštanja Josipa Broza Tipa iz Kuće cveća, ali i izmeštanje Grobnice narodnih heroja sa Kalemegdana.

Njegove odluke izazvale su veliko negodovanje u javnosti, a šta o njima misli nekadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić može se na indirektan način videti kroz njegovu objavu na društvenoj mreži Iks.

“Pre tačno deset godina u Beogradu oslobodioci Beograda narodni heroji Peko Dapčević i Koča Popović dobili su ulice. Time je, kako je rekao tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, “ispravljena istorijska nepravda i sačuvano sećanje na sve one borce koji su dali živote oslobađajući Beograd”. Beograd pamti…”, poručio je Vesić.

Nesumnjivo je ova poruka aktuelnog ministra građevine upućena upravo Šapiću, s obzirom na njegovo aktivno propagiranje četničkog pokreta, ali imajući u vidu i nedavne kritike koje je Šapić izneo na račun Vesića.

Aktuelni gradonačelnik je posebno osetljiv na Dražu Mihailovića prema kome je u više navrata izražavao divljenje, dok mu je trn u oku grob Josipa Broza Tita koga namerava da izmesti iz Kuće cveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari