Potpredsednik vojvođanske vlade i predsednik Kriznog štaba Vojvodine Goran Ješić izjavio je u intervjuu za NIN da je „Vlada Srbije tokom odbrane od poplava širila dezinformacije, a premijer paniku“. Ješić, koji se prema mišljenju mnogih veoma dobro pokazao u odbrani ugroženih područja, uključujući Šid i Sremsku Mitrovicu, ocenio je da u Vojvodini „nijedan život nije bio u opasnosti zahvaljujući spremnosti nadležnih pokrajinskih institucija, investicijama u vodoprivredu i postojećim planovima za odbranu od poplave“.

Goran Ješić je prepoznatljivo lice na političkoj sceni Srbije. Politikom je počeo da se bavi 1996, kada je osnovao Opštinsku organizaciju Građanskog saveza Srbije u Inđiji. Bio je jedan od organizatora studentskog protesta na Univerzitetu u Novom Sadu i osnivača pokreta „Otpor“ u Vojvodini. Za predsednika inđijskog Opštinskog odbora GSS imenovan je 1997, a 2000. postao je predsednik Pokrajinskog odbora GSS. Na lokalnim izborima u septembru 2000. direktno je izabran za odbornika Skupštine Opštine Inđija, a zatim i za predsednika Opštine, tada najmlađeg u Srbiji. Za člana Glavnog odbora GSS je izabran u maju 2001. Član Predsedništva stranke je postao u junu iste godine.

Godine 2004. reizabran je za predsednika Opštine Inđija i izabran je za poslanika u Parlamentu AP Vojvodine. Ostavku na mesto potpredsednika GSS i na članstvo u stranci podneo je 2006. i ubrzo je postao član Demokratske stranke. U septembru 2007. imenovan je za savetnika tadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Đelića, ali je poštujući mišljenje „Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa“ dva meseca kasnije podneo ostavku na tu funkciju.

Na čelu lokalne samouprave ostao je do 2012, kada je imenovan za potpredsednika Vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Dobitnik je brojnih priznanja, uključujući nagradu „Najevropljanin“ za procvat koji je Inđija doživela u periodu kada je bio „prvi čovek“ opštine. U junu 2007. njegovim angažovanjem, u saradnji sa novosadskim udruženjem „EXIT“, rok grupa „Red Hot Chili Peppers“ je svoj prvi koncert u jugoistočnoj Evropi održala u Inđiji. Za predsednika Odbora DS za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izabran je u januaru 2013. Predsednik je Sremskog okružnog odbora DS. Jedan je od kandidata u timu predsednika demokrata Dragana Đilasa za potpredsednika stranke na današnjoj izbornoj skupštini DS.

Rođen je 3. avgusta 1974. godine u Sremskoj Mitrovici. Diplomirani je poljoprivredni inženjer. Oženjen je Ružicom, sa kojom ima sina Marka i kćerku Minu. Za pionirski tim FK „Inđija“ prvi put je zaigrao na svoj deveti rođendan, a u prvom timu debitovao je 1991. Kao najbolji strelac omladinske lige prešao je u FK „Zemun“, gde je ostao do kraja sportske karijere, 1998. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari