Veštaci čekaju nalaze komisije 1Foto: Ministarstvo odbrane

Uviđaj u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu „Medna“ okončan je, izjavila je našem listu danas, tačno dve sedmice nakon eksplozije i stradanja četvorice zaposlenih u tom zavodu, portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu Vesna Đorđević.

Ona je precizirala da je uviđaj na mestu eksplozije u „Medni“ završen 11. marta, u 13,30 sati, a da je tužilaštvo o tome obavešteno tokom današnjeg dana.

– Očekujemo da nam Vojna policija dostavi zapisnik o uviđaju u TRZ „Medna“, koji će potom biti dostavljen Nacionalnom kriminalističko tehničkom centru MUP Srbije koji je, prema naredbi zamenice višeg javnog tužioca u Kragujevcu, Jasmine Stojadinović, zadužen za veštačenje uzroka i okolnosti eksplozije u TRZ-u, kaže Đorđević.
Dodaje da će posle dobijanja nalaza i mišljenja veštaka, te preduzimanja drugih dokaznih radnji za koje tužilaštvo smatra da ih treba sprovesti, biti ocenjeno da li se „u radnjama nekog lica stiču elementi nekog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti“.

– Institut za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu do kraja nedelje treba da završi DNK analize o identifikaciji posmrtnih ostataka dvojice radnika Tehničko remontnog zavoda, nakon čega će njihove porodice moći da ih preuzmu i sahrane, ističe Đorđević.

U pogonu u TRZ „Medna“ za delaboraciju municije i eksplozivnih sredstava, 28. februara, oko 15,20 sati, došlo je do razorne eksplozije, uzrokovane prethodnim požarom u tom objektu, u kojoj su četvorica zaposlenih poginula, dok je 30 pripadnika Vojske Srbije i MUP povređeno.

Poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić i kapetan Darko Kostić, koji su, u međuvremenu, sahranjeni u Kragujevcu i Surdulici. Posmrtni ostaci radnika pirotehničara Dejana Kovačevića i Željka Nikolića iz Kragujevca biće sahranjeni, po završetku indentifikacije DNK analizom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari