Vetar otežava vožnju, kamioni na Batrovcima čekaju osam sati 1Foto: Bojan Cvejić

Jači udari vetra u Banatu pored otežanih uslova za vožnju donose i moguću poledicu, a posebno treba biti pažljiv u vožnji na mostovima i nadvožnjacima, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Učestali su i odroni na brojnim deonicama, a oprezna vožnja neophodna je na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, zapadne i južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima gde su pored odrona, mogući nanosi zemlje na putu.

Danas i sutra ujutru se na području Timočke Кrajine povremeno očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

Na deonici Valjevo-Кaona, u mestu Bačevci, postoji opasnost od obrušavanja kamena na putu. Postavljena je saobraćajna signalizacija i ograničenje brzine na 20 km/h. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila čekaju na prelazu Batrovci osam sati, Šidu pet sati i Horgošu pet sati i 40 minuta. Za Šlepere i kamione s prikolicom zabrane su na snazi na više putnih pravaca.

Od 18. januara izmenjen je saobraćaj na obilaznici oko Beograda na deonici između Surčina i isključenja za Obrenovca u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Južni Jadran. Saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj traci u smeru Ostružnica – Dobanovci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari