Folklorni ansambl „Veterani“ KUD Kostolac ovogodišnju aktivnost započeo je gostovanjem u Obrenovcu. Uz učešće još 15 ansambala iz raznih gradova Srbije, Kostolčani su u zajedničkom program prikazali svoje umeće u prepunoj sali Kulturno sportskog centra Obrenovac, a najvažniji deo ovog druženja bio je na zajedničkoj večeri gde su mogla da se prikažu individualna i solistička ostvarenja pojedinaca.

U zajedničkom kolu, uz piće, evocirane su uspomene, sa setom su se veteran prisećali ko je u kom Društvu bio, koliko dugo, i gde je sve proputovao. Rečju, da se ne zaboravi… M. K.

Braničevski okrug najbolji

Na proteklom kadetskom Festivalu Šahovskog saveza Centralne srbije u okviru 37. ciklusa akcije „ŠAH U ŠKOLE“ održanog od 12-15. februra 2011. godine učestvovalo je 209 takmičara iz 18 regiona, podeljeno po godištima u 7 kategorije u obe konkurencije. Braničevski okrug je sa 35 takmičara bio daleko najbrojniji, a po postignutim rezultatima i daleko najuspešniji. Osvojeno je 3 pehara, 8 medalja, 15 takmičara je izborilo pravo učešća na prvenstvu države a jedna takmičarka je izborila pravo da igra na Omladinskom prvenstvu Srbije za 2011. godinu.

Osvajači medalja

1. Marija Petrović – devojčice do 8 god. srebrna medalja

2. Radoje Jokanović – dečaci do 10 god. srebrna medalja

3. Tamara Petrović – devojčice do 14 god. zlatna medalja

4. Tijana Petrović – devojčice do 14 god. srebrna medalja

5. Milica Milošević – devojčice do 14 god. bronzana medalja

6. Milošević Jovana – devojčice do 16 god. zlatna medalja

7. Krstić Nataša – devojčice do 18 god. srebrna medalja

8. Milošević Jovana – devojčice do 20 god. zlatna medalja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari