Veterinarska stanica u Inđiji koja će biti u nadležnosti opštine trebalo bi da počne da funkcioniše u narednih mesec dana. Kao i do sada u ovoj ustanovi pružaće se usluge građanima i poljoprivrednim proizvođačima, a baviće se i uslugama deratizacije, a pored toga biće joj poverena i briga o psima lutalicama.


Ovo je rečeno na pres-konferenciji nakon što su na poslednjem skupštinskom zasedanju odbornici prihvatili inicijativu za prenos udela Republike Srbije u osnovnom kapitalu Veterinarske stanice „Inđija“ na opštinu Inđija. Veterinarska stanica u Inđiji je kao i mnoge druge u Srbiji privatizovana, a kasnije je ta privatizacija poništena. Opština Inđija je uspela da poništi privatizaciju i prenela vlasništvo i upravljačka prava Veterinarske stanice na Vladu Republike Srbije, koja bi na narednoj sednici trebalo da prenese vlasništvo nad Veterinarskom stanicom u Inđiji na opštinu Inđija.

Prvi čovek opštine Goran Ješić kaže da su time postigli pre svega da zaposlenima sačuvaju radna mesta, kao i da ostvare onaj nivo veterinarske i zoohigijenske zdravstvene zaštite kakva je neophodna na teritoriji opštine Inđija.

– Protekla četiri meseca radili smo na ovome i zaista nije bilo lako. Ni jedna veterinarska stanica koja je krenula u isti proces nije ni blizu završetka. Mi smo iskoristili sve svoje uticaje da vratimo veterinarsku stanicu opštini Inđija, na zadovoljstvo pre svega zaposlenih u veterinarskoj stanici, a zatim i svih stanovnika opštine Inđija koji koriste usluge veterinarske stanice – istakao je Ješić i dodao da će se za funkcionisanje stanice deo sredstava isplaćivati iz budžeta opštine, a najveći deo bi trebalo da bude ostvaren na tržištu kroz komercijalni deo posla.

Sledeći korak u ovom procesu je formiranje javne ustanove na koju će biti prenet deo delatnosti koje je do sada obavljalo JKP „Komunalac“, a koje se tiču zbrinjavanja pasa lutalica, kao i delatnosti koje zakonom pripadaju Veterinarskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari