Veličina kluba ogleda se u broju navijača, simpatizera koji su uz tim i onda kada im ne ide. Post u šampionatu dug četiri godine i velika bodovna prednost najvećeg rivala nisu sputali armiju od četrdeset hiljada crveno-belih „vojnika“ da uživo pogledaju debi ozbiljno renoviranog tima Crvene zvezde.

Mada su Marakanu napustili zadovoljni konačnim ishodom u duelu sa Spartakom ZV (1:0), sigurno nisu ostali spokojni nastupom debitanata, naročito veznjaka od kojih se puno očekuje.

Trener Robert Prosinečki nije odustao od karakterističnog pristupa i koncepcije, međutim stare boljke u vidu loše kretnje veznjaka bez lopte, slab prijem i pas, bezidejnost i nemogućnost da se u osnovnim elementima dominira u odnosu na rivala, nisu otklonjeni. Šta više, novajlije u veznom redi, pre svih Luka Milivojević, pružile su bledu i zabrinjavajuću partiju. Upravo je nekadašnji igrač Rada, zajedno sa Srđanom Mijailovićem imao veliki broj nesigurnih i pogrešnih dodavanja. „Na lopti“ je bio veoma slab, zbog čega se nije usuđivao da prosledi pronicljiv pas usled presinga fudbalera iz Subotice.

Pod lupom je bio i nastup Filipa Mladenovića, međutim upravo su napadi Zvezde po levoj strani bili veoma retki i nedovoljno opasni po protivničku odbranu. Bezbrojna ponavljanja od strane nekadašnjeg igrača čačanskog Borca nažalost nisu viđena, osim u par navrata. Utisak je da su Marko Perović i Filip Mladenović morali bolje da se dopunjuju i da budu mnogo prodorniji.

– Zadovoljan sam pobedom prvenstveno, jer najvažnije je bilo da osvojimo tri boda. Očekivali smo veliku podršku navijača, ali ovoliki broj ljudi prevazišao je sva naša očekivanja. Hvala im neizmerno na tome. Verujem da ćemo im se dobrim igrama i pobedama odužiti za podršku – naveo je Mladenović, vidno impresioniran sadržajem na tribinama popularne Marakane.

Dobra stvar, osim pobede, jeste i smanjen bodovni zaostatak u odnosu na fudbalere Partizana, međutim crveno-beli neće imati prevelike koristi od kiksa večitog rivala u Novom Pazaru ukoliko pod hitno ne poprave igru, naročito u veznom redu.

– Idemo utakmicu po utakmicu, pokušaćemo sve do kraja sezone da pobedimo, pa ćemo na kraju sumirati ostvareno. Zadovoljan sam i svojom igrom, ali znam da mogu mnogo više – zaključio je levi bek crveno-belih.

Evandro dribler

Mladi igrači Zvezde u veznom redu trebalo bi da se ugledaju na Evandra, barem kada je u pitanju ofanzivni aspekt igre. Brazilac je protiv Spartaka jedini uspevao da se u prijemu lopte oslobodi čuvara, napravi višak, prosledi koristan pas u prostor i sigurno je najzaslužniji za uvodnu pobedu crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari